Futbol Türkiye, İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi!

Türkiye, İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi!

24.05.2024 - 22:47 | Son Güncellenme:

Türkiye, 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye, İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, A grubu üçüncü maçında Polonya'yı 4-1 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Türkiye gruptaki son maçında aynı puana sahip Polonya ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir performans sergileyen ay-yıldızlılar, karşılaşmayı 4-1 kazandı. Millilere galibiyeti getiren golleri 15’inci dakikada İsmail, 23’üncü dakikada Musa, 27’nci dakikada Serhat ve 45’inci dakikada Emrecan attı. Polonya'nın tek golü ise 79’uncu dakikada Pawel Szewczyk'tan geldi. Bu sonuçla puanını 6 yapan milliler, çeyrek finale yükseldi.

Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi B Grubu maçlarının sonuçlarına göre belli olacak. Ay-yıldızlılar, B grubunun lideri ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 28 Mayıs Salı günü oynanacak.

KERİM VURAL: BİZ TÜRKİYE OLARAK İŞİTME ENGELLİLER FUTBOLUNDA BİR MARKAYIZ

Haberin Devamı

Şampiyonada zafer yaşamak istediklerini ifade eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, “Grupta tek yenilgimizi Fransa karşısında şanssız bir şekilde aldık. Son dakikalarda o golü yemesek gruptan namağlup çıkacaktık. Yine de takımımız gruptan çıkmayı başardı. Biz Türkiye olarak işitme engelliler futbolunda bir markayız. Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak bunu kanıtladık. Burada da şampiyon olup bunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu.