Futbol Türkiye Kuzey İrlanda maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta (Türkiye İrlanda maçı)

Türkiye Kuzey İrlanda maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta (Türkiye İrlanda maçı)

14.11.2013 - 12:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Kuzey İrlanda maçı bilgileri sizinle.Türkiye Kuzey İrlanda maçı nerede? Türkiye Kuzey İrlanda maçı ne zaman? Türkiye Kuzey İrlanda maçı saat kaçta oynanacak?

Türkiye Kuzey İrlanda maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta (Türkiye İrlanda maçı)

Türkiye Kuzey İrlanda maçı bilgileri sizinle.Türkiye Kuzey İrlanda maçı nerede? Türkiye Kuzey İrlanda maçı ne zaman? Türkiye Kuzey İrlanda maçı saat kaçta oynanacak?

Türkiye Milli Takımı hazırlık maçları kapsamında 15 Kasım Cuma günü Adana 5 Ocak Stadı'nda Kuzey İrlanda ile karşı karşıya gelecek. Saat 21:00'da başlayacak mücadele Kanal D'de canlı yayınlanacak.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile yarın Adana'da oynayacağı özel maçla birlikte 511. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 269'u resmi, 241'i özel olmak üzere geride kalan 510 maçta 184 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip 218'i deplasmanda, 217'si iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 674 gol attı, kalesinde 758 gol gördü.

İlk milli maçını oynayışının 90. yılını kutlayan A Milli Takım, şu ana kadar 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti. A Milli Takım, 510 karşılaşmanın 438'ini Avrupalılarla, 27'sini Asyalılarla oynarken, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 20, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki Türkiye, son oynadığı maçta 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 15 Ekim'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'ya 2-0 yenilerek, Brezilya'daki finallere katılabilmek için play-off oynama şansını yitirmişti.

A Milli Futbol Takımı'nın belirlenen aday kadrosunda 9 futbolcu ilk kez yer alıyor

Çaykur Rizespor'dan Koray Altınay, Eskişehirspor'dan Tarık Çamdal ve Aytaç Kara, Fenerbahçe'den Salih Uçan, Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Kasımpaşa'dan Adem Büyük, Sivasspor'dan Aydın Karabulut ve Trabzonspor'dan Zeki Ayvaz, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından ilk kez kadroya çağrılan isimler oldu.

En genci Salih, en deneyimlisi Arda

Kuzey İrlanda ve Belarus ile oynanacak özel maçlar için belirlenen A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan milli oyuncular içerisinde en tecrübeli isim olarak Arda Turan göze çarparken, ilk kez kadroda olmanın heyecanını yaşayan Salih Uçan da takımın en genç ismi olarak dikkati çekiyor.

15 Kasım'da galibiyet yok

A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda maçının tarihi olan 15 Kasım'da daha önce oynadığı 7 maçta da galibiyet yüzü göremedi.

15 Kasım'daki maçlardan 3 yenilgi, 4 beraberlikle ayrılan ay-yıldızlılar, attıkları 3 gole karşılık 10 gol yedi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Kuzey İrlanda 12. randevuda

A Milli Futbol Takımı, özel maçta yarınki rakibi Kuzey İrlanda ile 12. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke A milli takımları ilki 1968, sonuncusu 2010'da olmak üzere daha önce 11 kez karşılaştı. 10'u resmi, 1'i özel geride kalan 11 maçtan 5'ini Kuzey İrlanda, 4'ünü Türkiye kazandı, 2 karşılaşma da berabere bitti.

Beşi Kuzey İrlanda, 5'i Türkiye sınırları içinde, biri de tarafsız saha olmak üzere ABD'deki 11 randevuda ay-yıldızlı ekibin 11 golüne, Kuzey İrlanda 12 golle yanıt verdi.

Türkiye, ilk 8 maçta sadece 3 gol atabildiği rakibini son 3 maçta 8 gol atarak yenerken, söz konusu karşılaşmalarda kalesinde tek gol bile görmedi.

Bu iki müsabakanın da hepimiz için anlamı farklı olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın yarın Adana'da Kuzey İrlanda, 19 Kasım Salı günü de Mersin'de Belarus ile yapacağı özel maçlar öncesi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından özel olarak çıkarılan "Maç Kitabı"nda "Adana ile yeni dönem başlıyor" başlıklı yazısında "Tüm Türkiye'yi heyecanlandıracak bir milli takım oluşturmanın ve bu süreci tüm halkımızla birlikte sürdürmenin milli takımımıza güç vereceğini hatırlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Terim, yazısında şu görüşleri aktardı:

"Doğduğum şehir olan Adana'da Milli Takım Teknik Direktörü olarak ilk defa bu kulübede yer alacak olmam ve Mersin'de ilk defa A Milli Takım karşılaşması oynanacak olması sebebi ile bu iki müsabakanın da hepimiz için anlamı farklı olacak. Her iki şehrin insanlarının da milli takımımızı bağırlarına basacaklarına olan inancımı ifade ederek, tüm Türkiye'yi heyecanlandıracak bir milli takım oluşturmanın ve bu süreci tüm halkımızla birlikte sürdürmenin milli takımımıza güç vereceğini hatırlatmak istiyoruz.

Haydi Türkiye, milli takım senin için oynuyor. Stadyumdaki ve ekran başındaki halkımızla bütünleşmek en büyük dileğimiz. 70 milyon tek yürek, yeni zaferlere..."

Fatih Terim ile 97. milli sınav

Özel maçta yarın Adana'da Kuzey İrlanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim 97. karşılaşmasına çıkacak.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'nın yerine A Millilerin başına geçen Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

A Milli Futbol Takımı, Terim yönetiminde oynadığı 96 maçta 46 galibiyet aldı.

Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 90 yıllık tarihinde en fazla maça çıkan, galibiyet yaşayan ve en çok gol atan takımı çalıştıran teknik adam unvanlarının sahibi durumuda bulunuyor.

Yazarlar