Voleybol Türkiye - Polonya: 3-0

Türkiye - Polonya: 3-0

01.09.2021 - 01:08 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek final maçında Polonya ile karşı karşıya geldi. Polonya'ya set vermeyen Türkiye maçı 3-0 kazanarak 7'de 7 yaptı. Bu sonuçla Türkiye yarı finale yükseldi.

Türkiye - Polonya: 3-0

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya'yı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Bulgaristan'ın Filibe kentinde oynanan karşılaşmanın başında bloklarda etkili olamayan ve 14-11 geriye düşen Türkiye, daha sonra 7-1'lik seriyle 18-15'lik üstünlüğü yakalayarak rakibine mola aldırdı. Üst üste etkili servis kullan milli takım, ilk seti 25-18 aldı.

İkinci sete 4-0'lık seriyle başlayan A Milli Takım, Tuğba Şenoğlu'nun etkili performansıyla farkı 10 sayıya (18-8) çıkardı. Milliler, farkın açılmasıyla oyundan düşen Polonya karşısında ikinci seti 25-14 önde tamamladı ve durumu 2-0'a getirdi. 

Dengeli geçen üçüncü seti 25-23 önde bitiren "Filenin Sultanları", karşılaşmayı 3-0 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Ay-yıldızlı ekip, 2021 Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 7 maçı da kazanma başarısı gösterdi. 

Haberin Devamı

Türkiye, Sırbistan-Fransa maçının galibiyle 3 Eylül'de yarı finalde karşılaşacak.

TÜRKİYE - POLONYA : 3-0

Salon: Kolodruma 

Hakemler: Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan), Aleksander Sikanjic (Lihtenştayn) 

Türkiye: Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Ayça Aykaç) 

Polonya: Efimienko-Mlotkowska, Wenerska, Czyrnianska, Alagierska, Stysiak, Gorecka (Stenzel, Jagla, Smarzek, Nowicka, Grajber, Lukasik) 

Setler: 25-18, 25-14, 25-23 

Süre: 77 dakika (25, 23, 29)

HANDE İLK SETE DAMGA VURDU
İlk sette iki takım karşılıklı sayılar ile maçı dengede götürdü. Türkiye'de Tuğba Şenoğlu ve Ebrar Karakurt skora önemli katkı sağladı. Seti 25-18 önde tamamladık. Hande Baladın ilk sette 6 sayı, 1 ace ile damga vurdu.

O NASIL SMAÇ HANDE!
İkinci sette milliler üstün oyununu sürdürdü. Hande Baladın kaldığı yerden devam ederken set ilk bölümünde aldığı bir sayı alkış aldı. Maçın spikeri "O nasıl smaç Hande! Bileğini öyle bir döndürdü ki" ifadelerini kullandı.

SET BİZİM
Sultanlar üstün götürdüğü seti kısa sürede tamamladı. Türkiye seti 25-14 önde tamamlayarak durumu 2-0 yaptı.

POLONYA DİRENDİ, SULTANLAR KAZANDI
3. sette Polonya diğer setlere göre daha etkiliydi. Türkiye kritik anlarda bulduğu sayılar ile galibiyet taşlarını döşedi.

SIRBİSTAN FRANSA EŞLEMESİNİN GALİBİYLE
Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde, Sırbistan-Fransa eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı

Kaptan Eda Erdem'in Polonya galibiyetinin ardından şu açıklamaları yaptı; "Bu takım her şeyin en iyisini hak ediyor. Çok çalışıyoruz ve herkes birbirini seviyor. Biz, başarılı olduğumuz zaman ülkemizi de birleştiriyoruz, bunu biliyoruz. Mutlu ve gururluyuz."