Milli Takım ‘Türkiye zehir gibi’

‘Türkiye zehir gibi’

05.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız’ın tarihindeki 500. maçını oynayacağı Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen,Türkiye’ye saygı duyduklarını söyledi, “Evinde zehir gibi tehlikeli olabilen bir takımla karşılaşacağız” dedi

‘Türkiye zehir gibi’

İRFAN KURTULMUŞ

Haberin Devamı

Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen, 14 Kasım Çarşamba günü Türkiye ile İstanbul’da oynayacakları özel karşılaşma öncesi Milliyet’e konuştu.
Başkent Kopenhag’da bulunan Danimarka Futbol Federasyonu binasında basın toplantısı düzenleyerek maçın kadrosunu açıklayan Olsen, A Milli Takımımız’la oynayacakları maça büyük önem verdiklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Türkiye sahasında adeta zehir gibi tehlikeli bir takım. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takımla karşılaşacağız” ifadelerini kullandı.
Meslektaşı Abdullah Avcı’nın hangi isimlere ilk on birde yer vereceğini bilmediğine işaret eden Morten Olsen, başta Nuri Şahin olmak üzere ay-yıldızlı ekipten birçok oyuncuyu tanıdığını söyledi.
Deneyimli teknik adam, “2014 Dünya Kupası elemelerinde Çek Cumhuriyeti ile Mart ayında oynayacağımız maç öncesi Türkiye ile önemli bir test karşılaşması yapacağız. Türkiye’yi yakından tanımak için gerekli çalışmaları yapacağız. Türk futboluna her zaman saygı duyuyoruz” dedi. Bu arada Türkiye ile Danimarka, 14 Kasım’da hem A Milli Takım hem de U-20 Milli Takım düzeyinde iki maç yapacak. Ümit Milli Takımlar arasındaki karşılaşma Gebze Alaattin Kurt Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak.
Morten Olsen’in açıkladığı 20 kişilik Danimarka Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Stephan Andersen, Anders Lindegaard, Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Lars Jacobsen, Kevin Conboy, Daniel Agger, Simon KjÊr, Jores Okore, Nicolai Stockholm, William Kvist, Jakob Poulsen, Kasper Lorentzen, Christian Eriksen, Casper Sloth, Emil Larsen, Michael Krohn-Dehli,Nicklas Bendtner, Andreas Cornelius ve Nicklas Helenius.