Diğer Türkiye'nin 3. harikası

Türkiye'nin 3. harikası

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Goalball Kadın Milli Takımı, Çin ile karşı karşıya geldiği final maçını kazanarak şampiyon oldu: 4-1

Türkiyenin 3. harikası

Rio Paralimpik Oyunları’nda Çin’i 4-1 mağlup eden ay-yıldızlılar, zafere ulaştı. Halterde Nazmiye Muslu ve masa tenisinde Abdullah Öztürk’ün elde ettiği başarıların ardından Türkiye’nin üçüncü altın madalyası geldi.

Haberin Devamı

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin üçüncü altın madalyası Goalball’dan geldi. Kadın Milli Takımı, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Future Arena’da oynanan final maçında Çin ile karşı karşıya geldi. Uzakdoğu ülkesini 4-1 mağlup eden ay-yıldızlılar altın madalyaya ulaştı.

Çin karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Türkiye, karşılaşmanın sonunda da galip gelen taraf olmayı başardı. Milli oyuncu Sevda Altunoluk, kaydettiği 3 golle galibiyette önemli rol oynadı. Türkiye, bu başarısıyla Paralimpik Oyunları’ndaki üçüncü altın madalyasını elde etti. Millilerin, organizasyonda 1 gümüş ve 5 bronz madalyası da bulunuyor.

Bir önceki olimpiyatlar olan Londra 2012’de de erkek goalball takımı üçüncülüğü elde ederek bronz madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye, dünkü son mücadeleler ile oyunları tamamladı. Bugün organizasyonun son gününde sadece tekerlekli sandalye rugby ve atletizmde müsabakalarında karşılaşmalar yapılacak. Ay-yıldızlılar adına bu branşlarda mücadele edecek sporcular bulunmuyor.

7 Eylül’de Maracana Stadı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan dev heyecan, bu gece yine aynı yerde yapılacak kapanış seremonisiyle resmen sona erecek.

Bakan’dan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yerinde takip ettiği maçın sonrasında altın madalya kazanan Goalball Kadın Milli Takımı’nı tebrik etti. Kılıç, “Milli sporcularımız, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızı tebrik ediyorum. 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden tüm sporcularımızı da ayrıca kutluyor, spor yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

7’de 7

Kadın Milli Takımı, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde oynadığı 7 maçın tamamını kazanarak, namağlup şekilde şampiyonluğa ulaştı. Milliler, Türkiye’ye Paralimpik Oyunları tarihinde takım sporlarındaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Türkiyenin 3. harikası

Yazarlar