Galatasaray "Türkiye'yi seviyor, keyif alıyor"

"Türkiye'yi seviyor, keyif alıyor"

27.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Brezilya Milli Takımı'nda antrenör olan Claudio Taffarel ile görüşen Samindra Kunti, izlenimlerini aktardı.

Türkiyeyi seviyor, keyif alıyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fatih Terim ile birlikte Galatasaray’a dönen Claudio Taffarel’i anlatan World Soccer muhabiri Samindra Kunti, “Tarz olarak, asla kendi stilini uygulatmak için karşısındakileri zorlamıyor. Kendi deyimiyle, onlara yol gösteriyor, deneyimlerini anlatarak yardımcı oluyor” yorumunu yaptı.

Galatasaray ve Brezilya Milli Takımı’nda kaleci antrenörlüğü görevi yürüten Claudio Taffarel, teknik adamlık kariyerinin hem en yoğun hem de en başarılı günlerini geçiriyor.

Brezilya ile 2018 Dünya Kupası’na hazırlanan, Galatasaray ile de Spor Toto Süper Lig’de liderlik yaşayan Taffarel’in Tite ve Fatih Terim ile yakın çalışmalarını World Soccer Dergisi muhabiri Samindra Kunti, Milliyet için değerlendirdi.

Brezilya Milli Takım kampında Taffarel ile de bir araya gelen Kunti hem izlenimlerini hem de yaptıkları röportajın gözlemlerini aktardı.

Haberin Devamı

Dunga ve Tite ile

Taffarel’in Brezilya efsanelerinden olduğunu belirten World Soccer muhabiri, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Claudio Taffarel, Türkiye’de görev yapmaktan çok keyif aldığını özellikle belirtti. Türkiye’yi biliyor, seviyor ve Fatih Terim’le çalışmaktan keyif alıyor. Aynı şekilde Brezilya’da efsanevi bir kaleci antrenörü olarak önemli isimler Alisson, Ederson ve Neto ile çalışıyor.

Hiç şüphesiz Brezilyalı kalecinin çalıştığı kaleci antrenörlüğü departmanları çok güçlüdür. Taffarel tarz olarak, asla kendi stilini, profilini ya da kalecilik becerilerini hem Galatasaray hem de milli takımda karşısındakilere uygulatmak için zorlamıyor. Kendi deyimiyle, onlara yol gösteriyor, deneyimlerini anlatarak yardımcı oluyor. Tite de Taffarel’in çalışmalarını ve tarzını yakından takip ediyor. 2014’ten beri önce Dunga şimdi de Tite, Taffarel ile çalışıyor. Tite, Taffarel’in kalmasını, uzun ve istikrarlı bir süre daha beraber çalışmak istiyor.”

Türkiyeyi seviyor, keyif alıyor