Beşiktaş Üç puandan daha fazlası

Üç puandan daha fazlası

25.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet'in deneyimli muhabirleri Serdar Sarıdağ ve Senad Ok, dev derbi öncesi Ümraniye ve Samandıra'da yapılan planları mercek altına yatırdı.

Üç puandan daha fazlası

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Şenol Güneş galibiyet için adeta gecesini gündüzüne kattı. Hafta boyunca antrenmanlarda birçok farklı 11 deneyen siyah-beyazlı teknik adam her türlü olasılığı hesaplarken, yönetim de üç puan için kesenin ağzını açtı.

Sancılı geçen ilk yarının aksine Süper Lig’in ikinci devresinde taraftarlara bambaşka bir Beşiktaş izlettiren Teknik Direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisini kazanmak için adeta gecesini gündüze kattı. Evkur Yeni Malatyaspor galibiyetinden sonra deyim yerindeyse BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne kamp kuran Güneş, farklı farklı kadro seçeneklerini idmanlarda denedi.
Bu maçın şampiyonluk yolunda en önemli sınavlardan biri olduğunu bilen siyah-beyazlı hoca bu nedenle her türlü olasılığı taktik tahtasına yazdı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in yanı sıra Beşiktaş Yönetimi de derbinin kazanılması için tüm imkanlarını seferber etti.
Olası bir Fenerbahçe galibiyetinde Beşiktaş’ta yaşanacak olumlu gelişmeleri sıralayacak olursak ilk basamağa maddi problemlerin arka planda kalacak olmasını koyabiliriz. Üst üste gelen galibiyetler nedeniyle şimdilik maddi sıkıntıları pek dert etmeyen futbolcular, böylesine bir derbi galibiyetinden sonra, takımın başarısını ön planda tutacak. Yönetim ise hem camia içerisinde hem de kamuoyunda derin bir nefes alabilecek.
Maçta galibiyet hedefine ulaşılamazsa teknik patron Şenol Güneş’in, A Milli Takım’a gidip gitmemesi tekrar gündeme gelecek. Son günlerde halı altına süpürülen mali sıkıntıların gün yüzüne çıkacak olması da yönetimi ve teknik heyeti endişelendiriyor. Bu arada şampiyon olunmaması halinde bile ikinciliğin de Şampiyonlar Ligi’ne girebilme açısından çok önemli olduğunu bilen yönetim, bu nedenle takıma derbi galibiyeti için özel bir prim verecek.
SENAD OK
Fenerbahçe belki de sezonun en kritik sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler mağlubiyet halinde ligin dibinden kurtulma mücadelesinde baskıyı çok daha fazla hissedecek. Galibiyet ise kara bulutları dağıtacak.
Bu sezon birbirinden kritik maçlar oynayan Fenerbahçe belki de en önemli sınavına çıkacak. Zorlu bir maç trafiğine giren sarı-lacivertliler olası mağlubiyette ligin dibinden kurtulma mücadelesinde baskıyı çok daha fazla hissedecek.
22 hafta geçmesine rağmen 24 puanla küme düşme hattının içinde yer alan takım bu baskıdan dolayı da teknik heyetin istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlanıyor. Tek hedef Vodafone Park’tan galibiyetle ayrılmak ve ardından iç sahada Çaykur Rizespor’u da yenerek Başakşehir deplasmanına rahat çıkmak.
Bugünkü derbiden aksi bir sonuç çıkarsa bu durum Rizespor ve Başakşehir maçları öncesi takımı iyice baskı altına alacak. Bu duruma düşmek istemeyen sarı-lacivetlilerde tek hedef galibiyet olarak belirlendi. Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş da kazanmak zorunda. Sarı-lacivertli teknik heyet bu durumu avantaja çevirmek istiyor. Önceki maçlarda oynamak, hücum yapmak ve rakibi hataya zorlamak için yoğun çaba ve efor sarf eden sarı-lacivetliler bu kez bekleyen tarafta olacak. Fenerbahçe, gol bulmaya çalışacak olan ezeli rakibinin bırakacağı boşlukları değerlendirmeye çalışacak. Teknik heyetin derbi öncesi takıma yaptığı en önemli uyarılardan biri kırmızı kart konusunda oldu. Bu maçta eksik kalmayı kaldıramayacaklarını ifade eden teknik heyet, oyunculardan sakin ve maça konsantre şekilde kalmalarını istedi.
Eski takımına karşı ilk kez oynayacak Tolgay’a ekstra dikkatli olması uyarısı yapıldı. Yakın zamanda siyah-beyazlı camia hakkında yaptığı açıklamalar tepki çeken yıldız futbolcunun tribünlerle muhattap olmaması gerektiği defalarca ifade edildi.