Konferans Ligi UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kritik gece!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kritik gece!

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’da yüzümüzü güldüren temsilcilerimiz bugün UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçlarına çıkacak. Fenerbahçe evinde Twente’yi ağırlayacak. Beşiktaş, Romanya’da Dinamo Kiev’e, Adana Demirspor ise Belçika’da Genk’e konuk olacak.

UEFA Avrupa Konferans Liginde kritik gece

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden ekiplerimizin play-off turundaki mücadelesi bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor birbirinden kritik sınavlara çıkacak. Önceki turlarda Zimbru ve Maribor’u çok rahat eleyen Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda Hollanda’nın güçlü ekiplerinden Twente’yi konuk edecek. Twente 2. turda Hammarby’yi, 3. turda Riga’yı saf dışı etmişti.

Beşiktaş, Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Dinamo Kiev’le Romanya’da karşı karşıya gelecek. Ukrayna’daki savaş durumu nedeniyle müsabaka Bükreş’te oynanacak. Kartal önceki turlarda FK Tirana ve Neftçi Bakü engellerini kolay geçmişti. Dinamo Kiev ise Yunan rakibi Aris’i penaltı atışları sonunda elemeyi başarmıştı.

Patrick Kluivert yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan Adana Demirspor ise Belçika’da Genk’le kozlarını paylaşacak. Mavi-lacivertli takım ilk iki turda Cluj ve Osijek’i elerken alkış toplamıştı. Genk ise UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Olympiakos’a (0-1, 1-1) elenerek UEFA Konferans Ligi play-off turuna gelmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor ilk maçlardan iyi sonuçlarla ayrılarak tur kapısını aralamaya çalışacak. Temsilcilerimizin haftaya rakiplerini eleyip gruplara kalması Türkiye’ye UEFA’da çok ciddi ülke puanı kazandıracak.