Galatasaray "UEFA ceza verecek"

"UEFA ceza verecek"

06.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Borussia Dortmund-Galatasaray maçında yaşanan olayları değerlendirdi.

UEFA ceza verecek

Şampiyonlar Ligi’nin tüm dünyada büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Kılıç, “UEFA, Galatasaray’a taraftarının tutumundan dolayı nasıl ceza verecek bilmiyoruz ama ceza alacağı kesin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, B.Dortmund-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA’nın, sarı-kırmızılı kulübe mutlaka bir ceza vereceğini dile getirdi.

Toplantılara katıldığı için maçın belli bölümlerini izlediğini kaydeden Kılıç, “Televizyonu ikinci kez açtığımda hakemi soyunma odasına yürürken gördüm ve şaşırdım. Ne oluyor dedim? Sonra görüntüleri görünce anladık, meşaleler atılmış. Futbolu konuşmak istiyoruz. Ortaya konan tutum neredeyse maçı tatil edilmesi noktasına götürdü. UEFA, Galatasaray’a taraftarının tutumundan dolayı nasıl ceza verecek bilmiyoruz ama ceza alacağı kesin” dedi.

Bakan Kılıç, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın, “Belki UEFA bizi men edebilir” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise “Bu, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Bunu iyi analiz etmemiz lazım. Kendi liglerimizdeki durumu da. Ondan dolayı bazı önlemler alıyoruz. Spor dünyası ortak bir şekilde bunların karşısında durmalı. Bir grubun çıkardığı olay genel olarak bütün taraftarı, ülkeyi etkiliyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘E-bilet katkı yapıyor’

E-bilet uygulamasının kulüplere finansal açıdan katkı yaptığını dile getiren Kılıç, “Sporumuzun finansmanı için elektronik biletin ciddi getirisi var. Biletinizi aldığınızda yüzde 48’i doğrudan kulübe gidiyor. Bilet alışverişinin sonucunda kulübünüze doğrudan destek oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.