Fenerbahçe UEFA çıkarması

UEFA çıkarması

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’i ziyaret etti. İsviçre’deki buluşmada Finansal Fair Play anlaşmasındaki mevcut durum ile dövizdeki kur farkı, ekonomik gelişmeler ve ülkedeki genel tablo gibi birçok ekstra konu konuşuldu.

UEFA çıkarması

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde UEFA ile bir anlaşması olan Fenerbahçe, önemli bir hamle yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı ile birlikte UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’i İsviçre’de ziyaret etti. Yapılan görüşmeye yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Ozan Balaban da katıldı. TFF adına Nihat Özdemir, Servet Yardımcı, Kadir Kardaş ve Alaatin Aykaç yer aldı. Geçtiğimiz sezon başında UEFA ile Finansal Fair Play kuralları gereği ‘Başa baş’ noktasını yakalama adına 2 yıllık bir anlaşmaya varan sarı-lacivertli kulüp hem durum değerlendirmesi hem de mevcut şartları görüşme adına bu buluşmayı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Özel rapor

Bu görüşmede, anlaşma dönemiyle şu anki dönem arasındaki dolar-euro kur farkı, ekonomik durumlar, ülkedeki genel tablo ve birçok konu konuşuldu. Toplantıda ayrıca Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz 2011 yılından bu yana yaşadığı ‘şike davası süreci’ hakkında da bilgilendirmeler yaptı. Yıldırım’ın, kulübün ‘beraat’ ederek ayrıldığı davada ve bu süreçte yaşadığı haksızlıkları ve kayıpları detaylarla sunduğu öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe’nin yaptığı bu görüşmenin bir diğer amacı, yeni sezon transfer planlaması öncesi mevcut şartları tespit etmek oldu. Transfer çalışmalarında ekonomik anlamda doğru adımlar atmak isteyen sarı-lacivertlilerin, UEFA ile yapılan anlaşma çerçevesinde yapması gerekenleri bir kez daha görüştüğü ifade edildi.

Yazarlar