Dünyadan Futbol 'UEFA, FIFA'dan ayrılacak'

'UEFA, FIFA'dan ayrılacak'

16.11.2014 - 16:18 | Son Güncellenme:

Alman Futbol liglerinin başkanı Reinhard Rauball, FIFA'nın yolsuzluk soruşturma raporunu açıklamaması halinde UEFA'nın FIFA'dan ayrılacağını söyledi

UEFA, FIFAdan ayrılacak

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Futbolda son yılların en derin çatlağının oluşmak üzere olduğu ortaya çıktı. Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası ile ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturması ile ilgili raporun açıklanmaması dünya futbolunun patronları ile Avrupa futbolunun patronlarının arasını açtı.

Almanya Futbol Ligleri Başkanı Reinhard Rauball, UEFA'nın FIFA'dan ayrılacabileceği uyarısında bulundu. Rauball yolsuzlukla ilgili etik kurulunun oluşturduğu raporun tam olarak açıklanmadığını ve gizlendiğini, eğer tüm detaylarıyla açıklanmazsa UEFA'nın FIFA ile yollarını ayırabileceğini söyledi.

Hem Rusya'ya verilen 2018 Dünya Kupası hem de Katar'a verilen 2022 Dünya Kupası'na ilişkin bir yolsuzluk soruşturması yürütüldüğüne ve FIFA Etik Kurulu Hakimi Hans-Joachim Eckert tarafından 430 sayfalık bir rapor oluşturulduğuna dikkat çeken Rauball, "Ortaya çıkan sonuç tam bir kopma. FIFA'nın temellerini daha önce görülmemiş bir şekilde sallıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkan şöyle devam etti: "Bu raporun tamamı kamuoyuna açıklanmalı. Bu FIFA'nın tüm güvenirliliğini tam olarak kaybetmemek için tek yolu olarak görünüyor. Eğer bu gerçekleşmezse kriz çözülemeyecek ve geriye tek seçenek olarak UEFA'nın FIFA'dan ayrılması kalacak" diye konuştu.