Futbol UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi! Avusturya'dan müjdeli haber

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi! Avusturya'dan müjdeli haber

18.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunda 3. ön eleme turları heyecanı sona erdi. Temsilcilerimizin tamamının play-off bileti aldığı turun ardından UEFA Ülke Puanı sıralaması değişti. Bu arada Avusturya'dan sevindiren haber geldi.

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi Avusturyadan müjdeli haber

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. ön eleme turları maçlarının heyecanı dün gece sona erdi. Temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor dün akşam sahne aldı. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray'ın Olimpija Ljubljana'yı elediği haftada hiçbir takımımız rakiplerine takılmadı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin yolunda firesiz devam ettiği Avrupa kupaları organizasyonlarında sevindiren bir haber geldi. UEFA Ülke Puanı sıralamasındaki rakiplerimizden Avusturya'da Austria Wien, Konferans Ligi'ne veda etti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

GALATASARAY ZORLANMADAN TURLADI

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, 3. ön eleme turunda Olimpija Ljubljana ile eşleşmişti. Sarı-kırmızılılar deplasmanda 3-0'lık skorla geçtiği rakibini, Rams Park'ta da 1-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Galatasaray bu sonuçlarla birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off biletini kaptı.

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi Avusturyadan müjdeli haber

ADANA DEMİRSPOR YENİLMESİNE RAĞMEN

Haberin Devamı

Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Hırvatistan ekibi Osijek ile karşı karşıya geldi. Mavi-lacivertliler, Adana'daki müsabakada rakibini 5-1'lik skorla mağlup etti. Osijek deplasmanında sahaya çıkan Adana Demirspor, karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı ancak skor avantajıyla organizasyonda play-off turuna yükseldi.

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi Avusturyadan müjdeli haber

F.BAHÇE ÇOK RAHAT

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda NK Maribor ile karşı karşıya gelen temsilcimiz Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'ndaki mücadelede rakibini 3-1'lik skorla devirmişti. Sarı-lacivertliler, Slovenya'daki olaylı maçta da rakibine şans tanımadı. İki maç sonunda toplamda 6-1'lik galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, play-off turu biletini cebine koydu.

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi Avusturyadan müjdeli haber

BEŞİKTAŞ, NEFTÇİ'Yİ ELEDİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, Neftçi Bakü ile eşleşmişti. Siyah-beyazlılar ilk maçta rakibini deplasmanda oynamasına rağmen 3-1'lik skorla mağlup etmişti. Beşiktaş evinde oynadığı rövanşta da rakibini 2-1'lik skorla geçmeyi başardı. Siyah-beyazlılar bu sonuçlarla birlikte UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi.

Haberin Devamı

UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi Avusturyadan müjdeli haber

RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Molde oldu. Sarı-kırmızılılar ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor'un rakipleri ise şu şekilde:

Dinamo Kiev - Beşiktaş
Genk - Adana Demirspor
Fenerbahçe - Twente

FARK AÇILDI

UEFA Ülke Puanı sıralaması oynanan maçların ardından güncellendi. En yakın rakibimiz Avusturya'nın temsilcisi Austria Wien, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne erken veda etti. Türkiye ile Avusturya arasındaki fark 0.600'e kadar çıktı. UEFA Ülke Puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

1- İngiltere: 88.928
2- İspanya: 75.927
3- İtalya: 71.569
4- Almanya: 69.552
5- Hollanda: 53.600
6- Fransa: 52.081
7- Portekiz: 47.316
8- Belçika: 35.900
9- İskoçya: 31.450
10- TÜRKİYE: 30.100
11- Avusturya: 29.500
12- İsviçre: 28.675
13- Sırbistan: 27.375
14: Norveç: 26.000
15: Ukrayna: 25.300

Haberin Devamı

DEVLER LİGİ HEDEFİ

Türkiye, UEFA Ülke Puanı sıralamasında bu sezonu 10'uncu sırada bitirmesi halinde; 2024-2025 sezonu Süper Lig şampiyonu, 2025-2026 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak grup aşamasından katılabilecek.

Yazarlar