Süper Lig UEFA'dan 3 Türk kulübüne para cezası! Trabzonspor anlaşma imzaladı

UEFA'dan 3 Türk kulübüne para cezası! Trabzonspor anlaşma imzaladı

15.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymayan Trabzonspor, Başakşehir ve Konyaspor’a ceza verdi. Bordo-mavililer, UEFA ile yeni bir uzlaşma anlaşması imzaladı

UEFAdan 3 Türk kulübüne para cezası Trabzonspor anlaşma imzaladı

UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu, Finansal Fair-Play izlemesine tabi tutulan Başakşehir, Trabzonspor ve Konyaspor’a para cezası verildiğini, Beşiktaş’ın ise mali hedefleri yerine getirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sunil Gulati’nin başkanlık ettiği UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu Birinci Dairesi, 2019-2022 mali yılları arasını kapsayan denk hesap şartının değerlendirmesini tamamladığını duyurdu, Trabzonspor’un yeni bir uzlaşma anlaşması yaptığını açıkladı.

Bordo-mavililer, 2 milyon euroluk bir mali katkı yapmayı kabul ederken, bu miktarın 300 bin euroluk kısmının (yüzde 15) sabit ve zorunlu bir ödeme olduğu, kalan 1 milyon 700 bin euroluk bölümün ise (yüzde 85) kulüplerin kendi uzlaştırma anlaşmalarındaki hedeflere uyması şartına bağlı olduğu aktarıldı.

Başakşehir’in 2022 mali yılı için belirlenen hedefleri tutturamaması nedeniyle 400 bin euro ceza aldığı dile getirildi. UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu, yapılan incelemenin ardından Konyaspor’da ise küçük denk hesap açığı olduğunu ve bu sebepten dolayı kulübe 100 bin euro ceza verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın izlenmesine gelecek sezon da devam edilecek.

Yazarlar