Futbol UEFA'dan ilk hayırlı haber

UEFA'dan ilk hayırlı haber

01.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hesaplarında yapılan incelemelerde gereklilikleri yerine getirip, vadesi geçmiş borç hesabında denge sağladığı tespit edilen F.Bahçe’ye yaklaşık 10 milyon Euro ödendi

UEFAdan ilk hayırlı haber

TÜRKİYE’DE 3 Temmuz 2011’de başlatılan şike soruşturmasının ardından F.Bahçe’nin Avrupa futbolunun patronu UEFA ile gerilen ilişkileri düzeliyor. Sarı-lacivertliler direkt katıldığı Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesinin ardından UEFA ve Futbol Federasyonu aleyhine CAS’ta 45 milyon Euro’luk tazminat davası açmış daha sonra ülkenin menfaatlerini düşünerek davayı geri çekmişti. Bu olumsuzluklar F.Bahçe’nin 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğinin açıklanmasıyla ortadan kalkarken, bütün bu yaşananlardan bağımsız olarak UEFA’nın Finansal Fair Play uygulamasının gerekliliklerini sağlamadığı gerekçesiyle gelirleri geçici olarak dondurması kulübü şoke etmişti.

ESKİŞEHİR’E DE AF
DÜN ise UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birliği (CFCB), Türkiye’den F.Bahçe ve Eskişehirspor’un da aralarında bulunduğu, Finansal Fair Play uygulamasının gerekliliklerini sağlamadığı gerekçesiyle ”UEFA organizasyonlarından elde ettiği gelirleri geçici olarak dondurulan” 23 kulüpten, 16’sı üzerindeki tedbirin kaldırıldığını açıkladı.

CFCB, 30 Eylül 2012 tarihine kadar kendilerinden istenen bilgileri güncellenmiş olarak vermesi gereken 23 kulüpten, 16’sının hesaplarında yapılan inceleme sonucunda gereklilikleri yerine getirdiği ve vadesi geçmiş borç hesabında denge sağlandığını bildirdi. Buna göre F.Bahçe’ye yayın gelirleri dahil yaklaşık 10 milyon Euro, Eskişehirspor’a ise 200 bin Euro civarında ödeme yapıldığı öğrenildi.
F.BAHÇE ve Eskişehir’in ardından Borac Banja Luka, Sarajevo, Zeljeznicar (Bosna Hersek), CSKA Sofya (Bulgaristan), A.Madrid (İspanya), Maccabi Netanya (İsrail), Shkendija (Makedonya), Floriana (Malta), Buducnost Podgorica, Rudar Pjevlja (Karadağ), Ruch Chorzow (Polonya) S.Lizbon (Portekiz), Vaslui (Romanya), Rubin Kazan’ın (Rusya) da tedbiri kalktı.

Yazarlar