Futbol UEFA'dan İsrail kararı! Maçların tamamı ertelendi

UEFA'dan İsrail kararı! Maçların tamamı ertelendi

08.10.2023 - 23:45 | Son Güncellenme:

UEFA, İsrail'deki mevcut durumun ardından oluşan güvenlik endişeleri nedeniyle tüm maçları ileri bir tarihe erteleme kararı aldı.

UEFAdan İsrail kararı Maçların tamamı ertelendi

İsrail'de yaşanan mevcut durum nedeniyle UEFA'dan karar geldi. UEFA, İsrail'deki güvenlik endişeleri sebebiyle ülkede oynanması planlanan tüm maçları ileri bir tarihe erteledi.

Haberin Devamı

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İsrail'deki mevcut güvenlik durumu ışığında UEFA, önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail'de yapılması planlanan tüm maçları, zamanı gelince onaylanacak yeni tarihlerle erteleme kararı aldı."

UEFA'nın bu açıklamasının ardından 17 Ekim'e kadar İsrail'de oynanması planlanan maçların ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi. İsrail'de oynanaması planlanan ve ertelenen maçlar şu şekilde:

12 Ekim: İsrail - İsviçre (2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri)
12 Ekim: İsrail - Estonya (2025 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası)
17 Ekim: İsrail - Almanya (2025 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası)

Öte yandan İsrail, Belçika, Cebelitarık ve Galler'in katılacağı ve 11-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan mini turnuva da ertelendi.

Haberin Devamı

UEFA'dan yapılan açıklamada, "UEFA, 2024 Avrupa Elemeleri Kosova-İsrail maçının başlangıçta planlanan 15 Ekim tarihinde oynanıp oynanamayacağını veya ertelenmesi gerekip gerekmediğini değerlendirmek için birkaç gün daha ayırdı" denildi.

İsrail'deki mevcut durumun UEFA tarafından yakından takip edileceği ve maçların tarihleriyle ilgili takımlarla iletişim kurulacağı aktarıldı.

Yazarlar