Milli Takım UEFA'dan Uluslar Ligi açıklaması! Türkiye...

UEFA'dan Uluslar Ligi açıklaması! Türkiye...

26.03.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

UEFA'nın bu yıl ilk kez yapacağı Uluslar Turnuvası'nda dağıtılacak para ödülleri de açıklandı.

UEFAdan Uluslar Ligi açıklaması Türkiye...

UEFA'nın bu yıl ilk kez yapacağı Uluslar Turnuvası'nda dağıtılacak para ödüllerini açıkladı. UEFA'nın bu yıl ilk kez yapacağı Uluslar Turnuvası'nda dağıtılacak para ödülleri de açıklandı.

Haberin Devamı

Buna göre Avrupa futbolunun patronu turnuva boyunca toplam 76,25 milyon euro dağıtılacak.

Katılan 55 takıma otomatik olarak katılım parası verilecek.

Buna göre A Ligi takımlarına 1,5 milyon euro, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu B Ligi takımlarına 1 milyon euro, C Ligi takımlarına 750 bin euro, D Ligi takımlarına ise 500 bin euro verilecek.

Gruplarına birinci olarak bitiren takımlara da ayrıca para ödülü verilecek. Buna göre A Ligi birincilerine 1,5 milyon euro, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu B Ligi birincilerine 1 milyon euro, C Ligi birincilerine 750 bin euro, D Ligi birincilerine ise 500 bin euro verilecek.

Ayrıca Haziran 2019'da yapılacak ve A Ligi'ndeki 4 grubun birincilerinin katılacağı final four turnuvası sonucu şampiyon olan takıma 4,5 milyon euro, ikinciye 3,5 milyon euro, üçüncüye 2,5 milyon euro, dördüncüye ise 1,5 milyon euro verilecek.

Haberin Devamı

Bu ödüllere göre Avrupa Uluslar Ligi'ni şampiyon bitiren takım toplamda 7,5 milyon euro kadar kazanabilecek.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu B Ligi'nde ise kazanılabilecek en yüksek miktar 2 milyon euro, C Ligi'nde 1,5 milyon euro, D Ligi'nde ise 1 milyon euro olacak.