Fenerbahçe Ukrayna bunu konuşuyor! Büyük tartışma...

Ukrayna bunu konuşuyor! Büyük tartışma...

16.09.2016 - 15:04 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Zorya Luhansk karşısında 90+6'da bulduğu gol, Ukraynalılar'ı çılgına çevirdi.

Ukrayna bunu konuşuyor Büyük tartışma...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Zorya Luhansk karşısında attığı gol Ukraynalılar'ı çılgına çevirdi. Hakemin, maçın sonuna eklediği uzatma dakikalarını daha da uzattığı belirtildi ve ev sahibi ekibin galibiyeti kaçırmasının ana nedeni olarak gösterildi.

Ukrayna basınında yapılan haberler şöyle:

"Fenerbahçe beraberliği, hakemin uzatmalarıyla yakaladı. Maçın sonuna üç dakika ekledi, ancak beş dakikadan fazla uzattı. 96. dakikada Kjaer golü attı"

"Hakem maçı üç dakika uzattı. Ancak altı dakika sonra bitirdi. Rakip de bu süreyi kullandı 96. dakikada golü attı"

"Hakem maçı üç dakika uzattı. Ancak altı dakika sonra bitirdi. Rakip de bu süreyi kullandı 96. dakikada golü attı"

"Luhansk dramatik bir karşılaşma sonrasında Fenerbahçe karşısında galibiyeti kaçırdı. Rakip inanılmaz bir geri dönüş için çabaladı ve başardı. Hakemin maçı bitirmek için acelesi yoktu. Süre çoktan dolmuştu"

Haberin Devamı

Vernidub: Utanç verici

Zorya Luhansk Teknik Direktörü Yuri Vernidub da yedikleri gol ve aldıkları beraberlikle ilgili şunları söyledi: "Evet üç dakikalık fazla uzatmayla yediğimiz gol bizi fazlasıyla üzdü. Maça üç dakika eklenmişken, galibiyeti 96'da kaçırmamız utanç verici. Ülkede savaşın olduğu bir coğrafyayı temsil eden bir takımız ve tarftarımıza galibiyet armağan etmek istiyorduk. Ancak bunu geride bırakmalı ve çalışmaya devam etmeliyiz".

Stupar: Hakem doğru olanı yaptı

FIFA kokartlı eski Ukraynalı hakem Myroslav Ivanovych Stupar de tartışmalara katıldı. Hakemin kurallara uygun hareket ettiğini belirten Stupar, Zorya Luhask'ın görüşlerine katılmadığını belirtti: "Hakem maçın sonuna belli bir uzatma süresi ekler. Eğer bu süre içerisinde de duraklamalar oluşursa hakemin oyunu daha da uzatma imkanı vardır. Zaman konusundaki hükmü verecek olan hakemdir.

Zorya kalecisi Shevchenko'nun topu oyuna sokarken kaybettiği 1 dakika 40 saniyede hakem kronometresini durdurmuştur. Sadece bu hareket nedeniyle bile 3 dakikaya 100 saniye eklemesini haklı çıkarır. Kurallar, hakemin serbest vuruşu kullandırması gerektiğini söyler. Serbest vuruşun ardından da Fenerbahçe'ye hücumu tamamlama şansı tanıdı, atağını kesmedi. Bu yüzden kendisini suçlayacak bir durum yok".