Dünyadan Futbol Ukrayna'da futbol ligi tamamen iptal edildi!

Ukrayna'da futbol ligi tamamen iptal edildi!

27.04.2022 - 17:28 | Son Güncellenme:

Ukrayna'da şubat ayında durdurulan futbol ligi sezonu tescil edilmedi. Lig lideri Shakhtar Donetsk şampiyon ilan edilmezken, sezonun tamamen iptal edilmesine karar verildi.

Ukraynada futbol ligi tamamen iptal edildi

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Ukrayna'da futbol liginin durumuyla ilgili merakla beklenen karar açıklandı. Ukrayna Premier Ligi'nin, kulüplerle video konferans şeklinde gerçekleştirdiği toplantının ardından, bir duyuru yayınlandı.

Maçlar bir daha başlamayacak

Rusya'nın ülkeye askeri müdahalesinin ardından maçların durdurulduğu ve ligin askıya alındığı Ukrayna'da sezon ile ilgili karar verildi. Ukrayna Premier Ligi'nden yapılan açıklamaya göre, bu sezon ligin iptal edildiği ve bir daha başlatılmayacağı duyuruldu. Buna göre hiç bir takım şampiyon ilan edilmeyecek.

18. haftada maçlar durmuştu

18 haftası geride kaldıktan sonra şubat ayında durdurulan ligde mevcut durumda puan durumunda Shakhtar Donetsk, 47 puanla lider, Dinamo Kiev ise 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyordu. Mevcut puan durumunda ilk iki sıradaki bu takımların ülkeyi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'de temsil etmeleri beklenirken, Ukrayna Futbol Federasyonu'nun onaylamasının ardından toplantıda alınan kararlar resmiyete dökülecek.

Haberin Devamı

Yazarlar