Ulaş Gürşat

Ulaş Gürşat

ulasgursat@gmail.com

Tüm Yazıları

Sezona 0-0'lık iki beraberlik alarak ketum başlayan Arsenal bu hafta Sunderland'e patladı. Arsenal'in 6-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan bu karşılaşmada geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine Santiago Cazorla etkisini gösterdi. Mütevazı bir transfer olarak değerlendirilebilecek olan Cazorla'nın bu kadar fark yaratmasını kimse beklemiyordu. İspanyol oyuncu Arsenal'de yılın futbolcusu olmaya aday gibi görünüyor.

*****

Manchester United, Şampiyonlar Ligi haftası öncesinde Wigan'a karşı yine tam kadro çıktı. Yeni transfer Alexander Büttner de ilk maçında golünü attı. 23 yaşındaki oyuncunun golü kuşkusuz haftanın golü seçilecektir.

Haberin Devamı

****

Sunderland-Liverpool karşılaşmasında Hillsborough faciasının yıl dönümü vardı. Anma çerçevesinde oyuncular sahaya 96 numaralı siyah eşofmanlarıyla çıktı. Hayatını kaybeden 96 kişinin anısını yaşatmak için güzel bir hareket oldu. Ancak karşılaşma yine Liverpool için hüsranla sonuçlandı. 1-1 biten maç sonrasında Liverpool yine galibiyetle tanışamadı. Brendan Rodgers'ın üzerindeki baskı artıyor.

*****

4 Büyükler kulübünün üyeliğini Liverpool'dan alan Manchester City ise Stoke City'yle 1-1 berabere kaldı. City, tutuk bir oyun sergiledi. Buna Stoke City'nin prehistorik futbol anlayışı da eklenince az gollü beraberlik kaçınılmaz oldu. Karşılaşmada Michael Owen'ı uzun bir süre sonra yeşil sahalarda görmek ilginç olsa da bu görüntü Owen oyuna 90. dakikada girdiği için birkaç dakika sürdü.

****

QPR-Chelsea karşılaşması öncesinde yine el sıkışma krizi yaşandı. Kendisine ırkçı ifadeler kullanan Anton Ferdinand, Terry'den gelen eli yine reddetti. Bu akıma Ji-Sung Park da eklendi.

HAFTANIN KARMASI

4-4-2

Jussi Jaaskelainen (West Ham)

--

Ron Vlaar (Aston Villa)

Jan Vertonghen (Tottenham)

Ryan Shawcross (Stoke City)

Alex Buttner (Manchester United)

---------

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

Paul Scholes (Manchester United)

Santi Cazorla (Arsenal)

Damien Duff (Fulham)

--

Dimitar Berbatov (Fulham)

Jermain Defoe (Tottenham)

HAFTANIN TAKIMI

Arsenal

Ortada 6-1'lik bir galibiyet varken seçim yapmak çok zor olmuyor. Arsenal lige iyi başlamadı ama çok iyi yükseldi. Bu milli arayı kendilerine oldukça yaramış. Yeni transferler Cazorla ve Podolski her geçen hafta takımın önemli bir parçaları olmaya daha da yaklaşıyorlar.

Haberin Devamı

HAFTANIN YILDIZI

Santiago Cazorla

Cazorla'nın performansı her geçen gün artıyor. Bu hafta da Sunderland'in etkili koşuları ve verdiği paslarla başına çorap ören isim oldu.

HAFTANIN GOLÜ

Alexander Büttner (Manchester United)

Hollandalı oyuncu Manchester United'da çıktığı ilk maçta inanılmaz soğukkanlıydı. Takımının 3. golünde Büttner sol kanatta tam 5 Wiganlıyı çalımladı, neredeyse sıfıra indi ve çok zor bir açıdan iyi bir vuruşla golünü attı.

HAFTANIN ŞİFRESİ: 6

Bir oyuncunun yeni takmında çıktığı ilk maçta gol atması her zaman çok özel bir şeydir. Bu durum bu hafta 6 kez yaşandı. Alex Buttner, Nick Powell, Dimitar Berbatov, Mark Lowton, Christian Benteke ve Javi Garcia bu hafta yeni takımlarındaki ilk maçlarında gol atan isimler oldu.