Ulaş Gürşat

Ulaş Gürşat

ulasgursat@gmail.com

Tüm Yazıları

5.HAFTA

Premier Lig'de bu haftanın en çok merak edilen maçı Liverpool-Manchester United arasında oynanan karşılaşmaydı. Bu karşılaşmanın sportif yanı bir yana 23 yıl öne yaşanan Hillsborough Felaketi'nin belgelerinin açıklanmasıyla acılar bir kez daha tazelendi. Liverpool taraftarları hayatını kaybeden 96 kişinin anısına müthiş bir koreografi hazırladı ve seremonide futbolcular arkalarında 96 yazılı formalarla çıktılar. Taraftarın ise maçtan çok adalet umurundaydı. Futbolun sadece bir oyun olduğu ve önemli olanın insanlık olduğunu hatırlatan anlardan birisiydi.

Haberin Devamı

***

Oynadıkları pozitif ve cesur futbolla bu sezon Premier Lig'in sürprizlerinden birisi olacağını gösteren Southampton sonunda galibiyetle tanıştı. İlk dört maçının üçünü Manchester City, Manchester United ve Arsenal'le oynama şanssızlığını yaşayan Southampton, Aston Villa gibi bir rakiple karşılaşınca galip gelmesini de başardı.

***

Chelsea'de yeni hücum hattının adaptasyon sürecinin geçmesi bekleniyor. Bu yüzden olsa gerek ki Maviler her maçlarını tek veya iki golle kazanıyor. Stoke City'nin prehistorik taktik anlayışı da Chelsea'nin farksız bir galibiyet almasında pay sahibiydi.

Haftanın merak edilen bir diğer maçı Arsenal-Manchester City arasındaydı. Koscielny'nin 82. dakikada golü Arsenal'i sezonun ilk mağlubiyetinden kurtardı.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

Simon Mignolet (Sunderland)

---

Nathaniel Clyne (Southampton)

Per Mertesacker (Arsenal)

Laurent Koscielny (Arsenal)

Ashley Cole (Chelsea)

---

Steven Pienaar (Everton)

Marouane Fellaini (Everton)

Steven Gerrard (Liverpool)

Jason Puncheon (Soputhampton)

---

Rickie Lambert (Southampton)

Demba Ba (Newcastle)

HAFTANIN TAKIMI

Southampton

Fikstürde yaşadıkları dezavantaj nedeniyle bir türlü kalitelerini skora yansıtamayan Southampton sonunda galip gelmeyi bildi. Aston Villa'yı 4-1'le mağlup eden Southampton, haftanın en iyi takım oyunu performansını gösterdi.

HAFTANIN GOLÜ

Steven Gerrard (Liverpool)

Havadan gelen topu şık bir şekilde göğüsle kontrol etti ve yeryüzüyle paralel olup güzel bir voleyle topu ağlara gönderdi. Gerrard'ın gollerini özledik. Ama bu tip golleri daha da çok özlemiştik.

Haberin Devamı

HAFTANIN ŞİFRESİ

96

Bu hafta sonuna kadar İngiltere'de Hillsborough Felaketi'nin açığa çıkan gerçekleri konuşuldu. Anfield'da oynanan maç aslında bir anma maçı gibiydi. Liverpoollu oyuncuların 96 numaralı formalarıyla seremoniye çıkması haftanın fotoğrafı oldu.