Almanya Bundesliga Uli Hoeness: "Cehennemi yaşıyorum"

Uli Hoeness: "Cehennemi yaşıyorum"

02.05.2013 - 14:39 | Son Güncellenme:

Alman 1'inci Futbol Ligi kulüplerinden Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness, hakkındaki vergi kaçakçılığı iddiaları karşısında suskunluğunu bozdu. Uli Hoeness istifa edebileceğinin sinyalini verdi.

Uli Hoeness: Cehennemi yaşıyorum

Haftalık “Die Zeit” gazetesine konuşan Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness “kulübün çıkarlarının gerektirmesi halinde istifa edebileceğini” söyledi. “Bayern Münih gerek sportif, gerekse mali açıdan zirvede. Bu başarıda benim de payım var” diyen Uli Hoeness “25 Mayıs'ta Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinden önce geri çekilmeyi kesinlikle düşünmediğini” kaydetti.

Haberin Devamı

Çok büyük aptallık yaptım'

61 yaşındaki futbol adamı söyleşide, vergi kaçakçılığı suçlamaları sonrası içine düştüğü ruh halini de ayrıntılı şekilde anlattı. “Savcılar 20 Mart’ta, sabahın 7’sinde evimin kapısını çaldığında benim için cehennem başladı” diyen Uli Hoeness, “Geceleri yatağımda dönüp duruyorum, uyku tutmak bilmiyor. Gece-gündüz yaptığım hatayı, ailemi içine düşürdüğüm zor durumu düşünüyorum” itirafında bulundu. Uli Hoeness “Büyük aptallık yaptım. Bunu bir şekilde düzeltmek istiyorum. Ama şu da bilinsin ki, ben kötü bir insan değilim” diye konuştu.

Uli Hoeness, 2002-2006 yılları arasında büyük miktarlarda parayla borsada oynadığını kabul etti. Adidas eski başkanı Robert Louis-Dreyfus’un borsa operasyonlarında kendisini milyonlarca euroyla desteklediğini kaydeden Uli Hoeness internet şirketlerinin borsada batışıyla büyük kayba uğradığını belirtti. Uli Hoeness, İsviçre bankasındaki hesapta bulunan paranın Bayern Münih kulübüyle bağlantısının da olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı: ‘Vergi kaçakçıları asosyaldir' “

Stern” dergisine konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, isim vermeden Uli Hoeness'İ eleştirdi. Gauck, “Ülkemizde hukuki ve ahlaki konularda biri güçlüler, diğeri zayıflar için olmak üzere çifte standart geçerli olmamalı. Kimse vergi ödeyip ödemeyeceğine kendisi karar vermemeli” dedi. Gauck, vergi kaçakçılarını “sorumsuz ve asosyal” olarak niteledi.

(Deutsche Welle Türkçe)

Yazarlar