Basketbol Ulm maçında sahada

Ulm maçında sahada

29.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Medical Park’ın yeni transferi Gürcü oyuncu Manuchar Markoishvili, dün İstanbul’a geldi. Cantu’dan transfer edilen başarılı forvetin yarın oynanacak Ulm maçına yetiştirileceği belirtildi

Ulm maçında sahada

Takım kaptanı David Hawkins’in doping testinde yasaklı maddeye rastlanması ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından forvet arayışlarına giren Galatasaray Medical Park, Cantu forması giyen Manuchar Markoishvili’yi renklerine kattı.
Dün İstanbul’a gelen başarılı oyuncu sağlık kontrollerinden geçerken, kendisini 1.5 yıl Galatasaray’lı yapacak imzayı da attı. Gürcü basketbolunun sarı-kırmızılı ekipte 9 numaralı formayı giyeceği açıklandı.
27 yaşında ve 1.95’lik forvet, daha önce Treviso, Ljubljana, Kyiv takımlarında forma giyen ve son olarak İtalya’nın Cantu takımında boy gösteren Markoishvili için, kulübüne 500 bin euro bonservis bedeli ödeneceği öğrenildi.
Cantu forması ile bu sezon İtalya Ligi’nde 13.2 sayı, 3.5 ribaunt, 2.1 asist, Euroleague’de ise 12.6 sayı, 2.5 ribaunt. 1.7 asist ve 1.3 top çalma istatistikleriyle oynayan Markoishvili’nin yarın oynanacak Euro cup mücadelesinde Galatasaray formasını ilk kez giyeceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Hawkins’in kader haftası

İdrar örneğinde yasaklı maddeye rastlanan ancak bunu kabul etmeyerek B numunesinin açılmasını isteyen David Hawkins’in kaderi bu hafta belli olacak. Almanya’nın Köln kentindeki laboratuvarda avukatı ve doktor gözetiminde açılacak B numunesinde de aynı maddeye rastlanması durumunda ABD’li oyuncu ceza alacak.