Futbol Ünal: "Alper F.Bahçe'yi istedi"

Ünal: "Alper F.Bahçe'yi istedi"

04.06.2013 - 15:05 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal: "Eskişehirspor Kulübü, genel kurulunu 22 Haziran'da yapacak"

Ünal: Alper F.Bahçeyi istedi

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, "Eskişehirspor Kulübü, genel kurulunu 22 Haziran'da yapacak" dedi. Ünal, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, acısıyla tatlısıyla 2012-2013 futbol sezonun geride kaldığını ve Eskişehirspor'un ligi ilk 8 içinde tamamladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Eskişehirspor'un geleceğini planlayıp Süper Lig'de mücadele eden en yetenekli genç oyunculara sahip olduğunu ifade eden Ünal, "Kaos ortamında yaşadığımız bu sezonda genç arkadaşlarımızın bir çoğunu çok da izleme fırsatı bulamadık. Yeni sezonda kadromuzdaki yetenekli oyuncular, tribünleri ayağa kaldıracak" değerlendirmesini yaptı.

Ünal, her başarının temelinde birliğin ve beraberliğin yattığını, bu sezon Eskişehirspor'da birlik ve beraberliğinin sağladığının söylenemeyeceğini savundu.

Mevcut yönetimin karşısında "muhalefet" ya da "alternatif" diye adlandırılan kişilerin çıktığını anımsatan Ünal, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor'a hizmet adına aday olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onun için arkadaşlarımızı onların, bizi eleştirdiği gibi eleştirmeyeceğim. Bu şekilde Eskişehirspor takımı hiçbir yere gitmez. Biz eleştirilere sonuna kadar açığız ancak iftira günahtır. Sözleşmesi dolan oyuncularla sözleşmesini uzatmakta yaşadığım problemleri ve sıkıntıları üzülerek paylaşıyorum. Özellikle iki futbolcu arkadaşımda biri Diego diğeri de takım kaptanımız Sezgin ile ilgili... Bu arkadaşlarım çok ciddi baskılar altında kalıyor. 'Sakın ola kulüple sözleşmeni uzatma. Biz geldiğimizde sana iki katı para vereceğiz' diyorlar. Kimin parasını kime veriyorsun? Sezgin ve Diego ile sözleşmeleri yeniledik. Önce istikrar, sonra güven. Futbolda güven ve istikrarı buluşturmazsanız başarı gelmez. Eskişehirspor Kulübü, genel kurulunu 22 Haziran'da yapacak. Bunu mutlaka kendine yakışır şekilde yapacaktır. Başka Eskişehirspor yok. Her zaman yapıcı olmalıyız. Marifet iltifata tabidir. Bu sezon yaşadıklarımdan üzgünüm. Eskişehirspor'a başkan adayı olup olmayacağıma karar veremedim. Başarılı olamayacağım hiçbir yerde görev yapmak istemiyorum. Bu kulübe 13 yılımı verdim."

Haberin Devamı

Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye transferi

Ünal, Alper Potuk transferinin adeta bir yılan hikayesine döndüğünü, onurlu ve dik bir duruşla Eskişehirspor tarihinin en büyük transferini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Alper Potuk'a ciddi anlamda transfer teklif eden Galatasaray'ın, 3 milyon avro nakit, 2 milyon avro bir yıl vadeli ve bir milyon lira da bonus para teklif ettiğini anlatan Ünal, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İstediğimiz hiçbir oyuncuyu bize veremediler. Sadece Culio'ye teklif ettiler. Aynı gün Alper ile telefon görüşmesi yaptım. Kendisi, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeydi. 'Oğlum son kararın nereye gitmek istiyorsun?' dedim. Alper, 'Ben Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum, başkanım' dedi. Ünal Aysal, beni arabama kadar uğurladığında 'Başkan ben senin en son teklifini almaya geldim. Siz beni yemeğe davet ettiniz. Davete icabet ettim. Yönetim kurulumu toplayacağım. Size haber vereceğim' dedim. Fenerbahçe 6 milyon 250 bin avro nakit para, ayrıca Orhan Şam ve Bienvenu'nun başka kulüplerle anlaşırsa 2 milyon avro transfer tarihi bittiğinden 7 gün içinde kulübe gönderilmek üzere para teklif etti. Her zaman Bienvenu'yu transfer etmek istedik. İyi bir golcü. Dün gece itibariyle 3 yıllık sözleşme imzaladık. Orhan Şam konusunda da aynı şartlar var. Orhan, Eskişehirspor Kulübü'nün yazılı izni olmadan herhangi bir takıma imza atamaz. Transfer bedelini biz belirleriz. Alper Potuk hariç hiçbir arkadaşımız bizim tarafımızdan satılmayacaktır. Jerry Akaminko, Türk futbol tarihinin en büyük transferini yapacak teklifleri aldı. Ancak satılık değildir."

Haberin Devamı

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe ile görüşmesi

Ünal, Ersun Yanal ile Eskişehirspor Kulübü'nün 3,5 yıllık projeyle yola çıktığını anımsattı.

"Eskişehirspor Kulübü, istikrar ve güveni birbirine örtüştürecektir" diyen Ünal, şunları söyledi:

"Kendi hocamızı yerden yere vurmaktan ne keyif alırız. Ersun Yanal'ı yerden yere vurdular. Bugün beğenmediğiniz Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye gidiyor ve kulübünüze bir milyon dolar para getiriyor. Demek ki kötü bir teknik direktör getirmemişiz. Maalesef geldiği günden bu yana sahaya çıktı bir maç, ikinci maçta 'istifa' dendi. Böyle Eskişehirsporluluk ve futbolseverlik olmaz. Ersun Hoca, ön görüşme için bizden izin aldı. Kendisine sözleşmemizi hatırlattık. Hoca, bu kulüpten transfer olursa bir milyon dolar getirir."

Haberin Devamı

Projeler

Yeni stadyumun temelini 7 Haziran'da atacaklarını kaydeden Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Eskişehirspor'a yakışan 7 yıldızlı tesisin temelini de atacağız. Bunu seçime faydası olsun düşüncesiyle yapmıyoruz. Bu proje, Eskişehispor'un yeni yapacağı stadın hemen dibinde inşa edilecek. Mevcut tesislerin tamamı da altyapıya bırakılacak. Eskişehirspor Kulübü Müzesi'nin 4 katlı binasının 19 Haziran'da Odunpazarı'nda saat 18.00'da açılışı var. Herkesi bekliyoruz. Eskişehirspor takımı, 2 Temmuz'da Eskişehir'de toplanacak."