Skorer Üstünel: Geri dönmeyi düşünmüyorum

Üstünel: Geri dönmeyi düşünmüyorum

07.03.2011 - 10:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski yöneticisi Haldun Üstünel, son günlerde geri döneceği şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi.

Üstünel: Geri dönmeyi düşünmüyorum

Galatasaray'ın eski yöneticisi Haldun Üstünel, son günlerde Galatasaray yönetimine geri döneceği şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Galatasaraylı eski yönetici Haldun Üstünel Kanaltürk'te yayınlanan "Telegol" programına önemli açıklamalarda bulundu.

Galatatasaray'ın son maçında başkan Adnan Polat ile yanyana görülmesinin ardından 'tekrar dönüyor' iddialarına yanıt vererek açıklamalarına başlayan Üstünel, yönetime dönüp dönmeyeceğine konusuna da netlik getirdi.

Adnan Polat ile yanyana maç izlemesinin döneceği anlamına gelmediğini söyleyen Üstünel, statta yanyana olmaları ile ilgili olarak, "Adnan Polat benim başkanım. Stat yapıldığından beri statı ilk kez gezme fırsat bulduğum maçtı. Stadı gezmek için yardım istedim, bu esnada başkan ile karşılaştık oda ben sana stadı gezdirmek istiyorum dedi" şeklinde konuştu.

Galatasaray yönetimine tekrar dönüp dönmeyeceği ile ilgili olarak ise Üstünel, "Ben işime özellikle aileme daha fazla vakit ayırıyorum. Şuan Galatasaray yönetiminde yer almak istemiyorum bunu açık ve net söylemek istiyorum. Adnan Polat'tan bana bir teklif gelmedi" dedi.

Haberin Devamı

"ELEŞTİRİLER DOZUNU AŞTI"

Galatasaray'ın geçirdiği kötü günler ile ilgili yorumda bulunan Haldun Üstünel, "Biz 14 sene şampiyonluk görmedik ama o zaman bile bu kadar protesto yoktu. Bugün herkes eleştiriyor. Eleştiriler güzeldir herkes bundan kendine pay çıkarır ama bu günlerde eleşirilerin dozunu aştığını görüyorum. Yapıcı yorumlar yerine yıkıcı yorumlar yapılıyor. Yıkıcı yorumlar yerine bir şeyleri nasıl düzeltirizi düşünmek gerekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

"BEN SİSTEME İTİRAZ ETTİM"

Galatasaray'dan ayrılması Galatasaray taraftarı tarafından üzüntü ile karşılanan Haldun Üstünel, Galatasaray yönetiminden ayrılma sebebini ise şu şekilde açıkladı:

"Ben sisteme itiraz ettim. Ben bu sistemde çalışmak istemedim, ben bu yöndeki itirazlarımı dile getirdim ve istifamı sundum. Saolsun başkanda bu yönde bana anlayış gösterdi ve bana futbolu kendisinin yönetmek istediğini söyledi."

Program sunucusu Serhat Ulueren'in bu ortamdan uzaklaştığı için "iyiki bu ortamdan uzaklaşmışım" deyip demediğini sorması üzerine Üstünel şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bu savaşa beraber girmişti ve ben bu savaşta abilerimi ve kardeşlerimi yarı yolda bıraktığım için üzgünüm ama onların beni anlayış ile karşılayacaklarını biliyorum. Benim için önemli olan bir sistem var ve futbolun bu sistem dahilinde yönetilmesi gerekiyordu. Bu sisteme inanmaya da devam edeceğim. Keşke ben haksız çıksaydım. Başkan her zaman futbol kontrolünün içindeydi ama bu yetkiyi tamamen eline almak istedi."

"İKİNCİ DÖNEM YÖNETİM KURULUNDA OLMAK İSTEMEDİM"

Galatasaray'da ikinci dönemde yönetim kurulunda olmak istemediğini ve başkan Adnan Polat'ın ricası üzerine dahil olduğunu söyleyen Üstünel, "Ben ikinci dönem yönetim kurulunda olmak istemiyordum, yoruldum demiştim ama Adnan Polat benim başkanım onu kıramadım. Benim arzu ettiğim Galatasaray'ın futbolun içinden gelen futbolculardan oluşmuş bir icraa kurulu içerisinde yer almayı, onlarla çalışmak istedim. Böyle daha çok başarıyı yakalayacağımızı hatta yurt dışından daha farkı isimlerin gelip bizi bilgilendirmesini, Avrupa futboluna nasıl entegre oluruz bunları yapmak istedim. Başkan futbolun kendi kontrolünde olmasını istedi bende bu şartlar altında çalışmak istemedim ayrılmam bundan dolayı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ADNAN POLAT'I SPORTİF AÇIDAN DESTEKLEMİYORUM"

Başkan Adnan Polat'ı sportif açıdan desteklemediğini söyleyen Haldun Üstünel, "Adnan Polat'ı sportif açıdan desteklemiyorum ve başarılı bulmuyorum ama futbol haricinde birleşme, riva, sponsorlar, yaptığı icraatleri geçmiş dönemlere göre başarılı buluyorum" şeklinde konuştu.

Yeni transferler ile ilgili negatif bir eleştiri ortaya koyan Üstünel, bu konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Galatasaray'da her oyuncuya forma giydirilmemesi gerektiğini düşünüyorum ama Galatasaray tarihinin en büyük oyuncularından bir tanesi Hagi bu yönde karar verdi. Bana sorulsaydı ben bu oyuncuların getirilmesine karşı çıkardım."

"ARDA YA DÜZELECEK, YA DÜZELECEK"

Haldun Üstünel son günlerde eleştiri yağmuruna tutulan kaptan Arda Turan'a ise sahio çıkılması gerektiğini söyledi.

Üstünel, "Arda çok iyi bir Galatasaraylı. Bu geçtiğimiz iki senelik süre içerisinde çok baskı altında kaldı. Arda'yı kaybetmek çok kolay ve şuanda kaybetmek üzereyiz. Hataları ve sevapları ile ona sahip çıkmamız gerekiyor. Kaptanlığını alırsalar onun için kötü olur. Arda şuan genç çok hata yapıyor. Galatasaray taraftarının Arda'ya sahip çıkması, onu sahiplenmesi boyunlarının borcudur. Arda ya düzelecek, ya düzelecek yada biz düzelteceğiz. Arda Galatasaray'ın en büyük sembolüdür."

Haberin Devamı

GALATASARAY TARAFTARINA ÇAĞRI

Haldun Üstünel kötü gidişten dolayı yoğun protestolardan dolayı Galatasaray taraftarına birlik çağrısında bulundu. Haldun Üstünel yaptığı açıklamada, "Statta yapılan protestolar tabiki taraftarın en doğal hakkıydı. Galatasaray'ı tabiki başka yerlerde görmek istiyorlar ama Galatasaraylı futbolcularun son 10 maçtır ayaklarının titrediğini görüyorum. Galatasaray taraftarı bu baskıyı onların üzerinde oluşturduğu sürece Galatasaray başarılı olamaz. Galatasaray'ı sahiplenmemiz lazım. Bu günlerden hep birlikte çıkacağız. Bu karamsar tabloya gerek yok" şeklinde konuştu.

"RIJKAARD TÜRK FUTBOLCUSUNU ANLAYAMADI"

Haldun Üstünel açıklamalarını Galatasaray eski teknik direktörü Frank Rijkaard hakkında konuşarak sonlandırdı. Üstünel açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

"Rijkaard'ın gelişinde 5 aylık görüşmelerim oldu. Rijkaard'ı getirdiğimizde kendisi UEFA top 10 teknik direktörlerinden birisiydi. Barcelona'ya 5 senelik teknik direktörlük yapmış birini biz bu ülkeye kazandırdık. Acaba biz Rijkaard'a hazırmıydık? Del Bosque'lerin, Hiddink'lerin bu ülkeden nasıl gittiklerini gördük. Rijkaard'ın arkasında durulmasından yanaydım. Rijkaard Türk futbolcusunun mantalitesini anlayamadı, bunun için biraz daha süre lazımdı. Çok değerli bir insanı kaybettiğimizi düşünüyorum."

(Sporx)