Voleybol Vakıfbank'tan süper gala

Vakıfbank'tan süper gala

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi D Grubu maçlarına Uralochka Ekaterinburg galibiyetiyle girdi: 3-1

Vakıfbanktan süper gala

RAGIP TEKİN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Rusya’nın güçlü temsilcisi karşısında ilk seti kaybeden sarı-siyahlılar buna karşın oyunu bırakmadı. Salonu dolduran taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip, üst üste üç set kazanarak maça noktayı koydu. Ting Zhu 28 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Lige 9’da 9 yaparak başlayan VakıfBank, yeni salonu VakıfBank Spor Sarayı’nda oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçından da mutlu sonla ayrıldı. Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin yenilgisiz lideri, Rus temsilcisi Uralochka-NTMK Ekaterinburg’u 3-1’lik skorla geçti.

CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu maçına konuk ekip iyi başlayan taraftı. Ruslar teknik molaları 8-4 ve 16-13 önde geçti, etkili servislerle önde götürdüğü seti 25-18 kazandı: 0-1.

Rasic filede devleşti

Haberin Devamı

Aslında ikinci sete de hızlı başlamıştı Uralochka ve bir anda 5-1 öne geçmişti. Ancak Vakıfbank oyunu bırakmadı. Burada en önemli etkenlerden biri, rakip ataklarını bloklarla durduran Rasic’ti. Çinli Zhu da köşelerden sayı üretmeye başlayınca 6-6’da skor eşitlendi. Ev sahibi ilerleyen bölümde rakibi hataya da zorlamaya başladı. Ruslar 17. sayıda yaklaşmasına rağmen Rasic tekli bloklarda rakibi file üstünde tutunca, Vakıfbank seti 25-20 kazandı: 1-1.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Zhu Ting köşelerden, Rasic ortadan sayı yükünü çekmeye başlayınca Vakıfbank öne fırladı. File üstünde aktif bloklarla da rakibi tuttu, seti 25-16 ile aldı: 2-1.

Zhu’nun plase atışları ile rakibi kolay avladığı dördüncü sette ise rakibin atakları Vakıfbank bloklarında eridi. Seti 25-13 önde bitiren Vakıfbank maça da noktayı koydu: 3-1.

Vakıfbank ikinci maçında 10 Ocak’ta Eczacıbaşı ile karşılaşacak.

Ting Zhu’nun 28 sayısının yanında, 17 sayı üreten Rasic ve 14 sayıyla Sloetjes de skorer bir görüntü çizdi.

Vakıfbanktan süper gala

Yazarlar