Trabzonspor Varsa, yoksa Burak Yılmaz

Varsa, yoksa Burak Yılmaz

12.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burak Yılmaz’ın yer almadığı maçlarda Trabzonspor sadece bir galibiyet alabildi. Bu sezon onun görev yapmadığı 5 karşılaşmadan 3 beraberlik, bir yenilgi çıktı.

Varsa, yoksa Burak Yılmaz

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’da arka arkaya alınan 5 beraberlik ve zirveden uzaklaşmanın üzüntüsü yaşarken, Burak Yılmaz’ın eksikliği dikkat çekti.

Bordo-mavililer, ligde 16 maçta 17 gol atıp 1 asist yapan Burak olmadan hem gol atamadı hem de kazanamadı. Göztepe ve Gençlerbirliği maçlarında rakip fileleri sarsamayan Trabzonspor, rakiplerinin puan kaybettiği bu süreci değerlendiremedi.Burak’ın olmadığı 5 lig maçında 3 beraberlik, 1 yenilgi ve sadece 1 galibiyet alan Karadeniz ekibi, tam 9 puan kaybetti.

Burak Yılmaz’ın golleri takımın adeta kalbi oldu. Ligde 21 haftada toplamda 36 gol atan Karadeniz ekibinde tecrübeli futbolcu gollerin yarısına imzasını koydu. 17 gol 1 asistle toplamda 18 gole katkıda bulunan Burak, tek başına skor yükünü sırtladı.

Haberin Devamı

Ligde 16 maçta forma giyip 11’inde gol atan ve krallık yarışında 17 golle iddialı olan 32 yaşındaki oyuncu, takımına da tam 20 puan kazandırdı. 33 puanla 6. sırada olan Rıza Çalımbay ve ekibinde, Burak Yılmaz gollerin yarısını yüklendi, puanlarında büyük bir kısmının edinilmesinde yardımcı oldu. Trabzonspor, Burak Yılmaz’sız sadece 13. haftada evinde Galatasaray’ı 2-1 yendi.

Yazarlar