Diğer VAY VAY VAY

VAY VAY VAY

27.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda Radwanska 3 saat 29 dakika süren müthiş maçta Sara Errani’yi 2-1 yenerek yarı finalde Serena Williams ile eşleşti. Karşılaşma WTA sezon sonu turnuvasının en uzun maçı olarak da tarihe geçti

VAY VAY VAY

ULAŞ GÜRŞAT

İstanbul’da dört gündür devam eden TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda dün beyaz grupta oynanan Agnieszka Radwanska - Sara Errani karşılaşması nefesleri kesti.

Haberin Devamı

İki tenisçinin ayakta alkışlandığı karşılaşmayı 6-7 (6-8), 7-5 ve 6-4’le Radwanska kazandı. 3 saat 29 dakika süren mücadele WTA sezon sonu turnuvasının en uzun maçı olarak tarihe geçti. Yüksek bir mücadele seviyesiyle başlayan karşılaşmada iki taraf da birbirine üstünlük kurmakta zorlanadı. 3-3, 4-4 ve 5-5’in görüldüğü ilk set tie-break’e gitti. Tie-break’te set puanını yakalayan ilk isim Errani oldu ve 73 dakika süren ilk seti 8-6’lık tie-break skoruyla İtalyan tenisçi kazandı.

İlk seti kılpayı kaybeden Radwanska, ikinci sete moralsiz başladı ve ilk servis oyununu rakibine kaptırdı. Ancak daha sonra toparlanan Polonyalı raket, üst üste üç oyun almayı başararak durumu 3-2’ye getirdi. Errani durumu 3-3 yaptı ve iki oyun sonra Errani’nin kırdığı servisle maç 4-4 oldu. 5-4’ten sonra üst üste üç oyun kazanmayı başaran Radwanska, maçı final setine taşımayı başardı.

Haberin Devamı

Final setine fırtına gibi başlayan Radwanska iki kez servis kırdı ve üst üste üç oyun kazandı. Ancak Errani’nin pes etmeye hiç niyeti yoktu. Servis kırmanın artık bir alışkanlık olduğu maçta ikinci sette olduğu gibi üçüncü sette de toplam 7 servis kırıldı. İtalyan tenisçi servisine tutunarak durumu 5-4’e getirdi fakat bir sonraki oyunda servis kullanan Agnieszka Radwanska son oyunu almayı başardı ve seti 6-4 galip kapadı.

Radwanska bu sonuçla yarı finalde ABD’li Serena Williams ile eşleşti.

İstanbullular alıştı artık

Sinan Erdem’de kadın tenisinin en iyi isimlerini izlemeye gelen sporseverler uzun maçlara fazlasıyla alıştı. 3 saat 12 dakika süren Sharapova-Radwanska ve 3 saat 9 dakika süren Azarenka-Kerber karşılaşmalarından sonra dün WTA Championships’te en uzun maç rekoru Radwanska-Errani maçında 3 saat 29 dakikayla kırıldı. Turnuvanın bugüne kadar en uzun maçı 2007’de Henin-Sharapova arasında oynanmış ve 3 saat 24 dakika sürmüştü. Kadın tenisindeki bütün turnuvalarda ise en uzun karşılaşma 1984’te Vicki Nelson-Jean Harper arasında yaşanmış ve maç 6 saat 31 dakikada tamamlanmıştı.

Seyirciye sayesinde!

Radwanska, bu galibiyetinde kendisine Türk seyircisinin bir hayli yardımcı olduğunu ifade etti. Polonyalı tenisçi, “Burada seyirciler harika. Tribünlerde bir sürü Polonya bayrağı gördüm ve bana Lehçe destek verenlerin sesini duydum. Bana biraz yardımcı olduklarını söyleyebilirim. Burada insanların tenisi gerçekten sevdiğini ve bundan gerçekten keyif aldığını görebiliyorsunuz. Özellikle uzun ve sıkı maçlarda bu kendisini gösteriyor. Ben kendilerinden çok keyif aldım umarım onlar da maçımızdan keyif almışlardır” dedi.