Beşiktaş Vodafone Park'ta Mehmet Ekici'ye özel ilgi!

Vodafone Park'ta Mehmet Ekici'ye özel ilgi!

01.03.2018 - 19:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe taraftarları, Beşiktaş'a karşı ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Ekici'ye büyük ilgi gösterdi.

Vodafone Parkta Mehmet Ekiciye özel ilgi

Celal Umut Eren / Skorer.com
Fenerbahçe taraftarları Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'a karşı ilk 11'de sahaya çıkan Mehmet Ekici'ye büyük ilgi gösterdi. Geçen sezon iki kulüp arasında yaşanan transfer sıkıntısının da etkisiyle taraftarlar kaptan Volkan Demirel'den hemen sonra Mehmet Ekici'yi tribüne çağırıp özel olarak destek verdi.

Haberin Devamı

Kadroda 'yıldız' ayarı

Ligde rakibine kaybeden Fenerbahçe'de kupada farklı bir kadro sahaya çıktı. Aykut Kocaman, Valbuena ve Giuliano'suz bir ilk 11'le derbide yer aldı

Fenerbahçe'de Vodafone Park'taki kupa maçı için farklı bir kadro olması dikkat çekti. Teknik direktör Aykut Kocaman, ligde 3-1 kaybeden takımında önemli değişiklikler yaptı. Hem kupa rotasyonu hem de bazı eksikler nedeniyle Aykut Kocaman, farklı isimlerle sahaya çıktı. Özellikle yıldızlar; Mathieu Valbuena ve Giuliano'nun yedek kalması göze çarptı.

Sarı-lacivertlilerde, Mehmet Ekici en çok şaşırtan isim olarak öne çıktı. Tecrübeli futbolcu ayrıca 29 Kasım 2017'de Adana Demirspor'la oynanan kupa maçı sonrası ilk kez 11'de şans buldu. Forvet hattında da Fernandao'nun cezası nedeniyle Roberto Soldado çıktı. Sol bek Hasan Ali Kaldırım olurken, sağ bekte de Şener görevlendirildi. Srtketl de 4 hafta sonra kadroya geri döndü.

Haberin Devamı

Kalede de kaptan Volkan Demirel forma giydi.

Volkan'a tepki

Beşiktaş taraftarları ile Volkan Demirel arasında maç öncesi gerilimli anlar yaşandı. Kaptan Volkan sahaya ısınmaya çıktığı ilk andan itibaren siyah-beyazlı taraftarlardan tepki gördü.

Maç sırasında da Volkan sık sık ıslıklandı.

Kartal'da eksikler döndü

Ligde rakibini 3-1 yenen Beşikta'ta da kupa rotasyonu oldu. Şenol Günel, lig maçında kart cezalısı olan Pepe ve Talisca'ya kupa maçında 11'de görev verdi.

Öte yandan, lig maçının yıldızı Ricardo Quaresma bu sefer ilk 11'de yer almazken, Babel de kenara çekildi. Forvet hattında de Alvaro Negredo şans buldu.

Eski F.Bahçeliler sahada

Beşiktaş'ta özellikle kanatlarda eski Fenerbahçeliler dikkat çekti. Jeremain Lens, geçen sezon forma giydiği Fenerbahçe'ye karşı ilk kez 11'de mücadele etti.

Ayrıca sol kanatta Caner Erkin forma giyerken, sağ bekte de yine Gökhan Gönül yer aldı.

Bilet anonsu

Kupa derbisi öncesi Beşiktaş Kulübü'nden özel bir bilet anonsu yapıldı. Spor Toto Süper Lig'deki blok kapatma cezasının kupa maçına yansımayacağı duyuruldu.

Bu nedenle taraftarlara maça gelmeleri için çağrıda bulunuldu. Siyah-beyazlıların sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "PFDK’nın Beşiktaş – Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig maçı için vermiş olduğu blok kapatma cezası, takımımızın bugün Fenerbahçe ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçında geçerli değildir. Cezalı bloklardan bileti olan taraftarlarımız bugünkü maça giriş yapabileceklerdir" denildi.

Haberin Devamı

Mehmetçik'e destek

Beşiktaş Kulübü, maç öncesinde çok güzel bir harekette bulundu. Afrin'de Zeytindalı Harekatı'nda görev yapan, şehit ve yararlanan askerlerimiz için destek marşları ve şarkıları çalındı.

Maç saatlerinde operasyonda olan askerlerimiz unutulmayarak stat hoparlörlerinden özel olarak 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısı açıldı.

Derbi yoğunluğu

Geçtiğimiz pazar günü lig derbisini sorunsuz ve başarılı bir şekilde atlatan İstanbul emniyeti, kupa maçında da özel önlemler aldı.

Kupa derbisinin hafta içine gelmesi ayrıca bir yoğunluk yarattı. İş çıkış saati olması nedeniyle trafiğin aksamamasına önem veren emniyet birimleri, özellikle Fenerbahçe taraftarlarını stada daha erken aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar maça 3 saat kala stada sokulurken, tek tek kontrol edildi. Ayrıca stat önünde 2 yol trafiğe kapatılırken, Dolmabahçe tarafında trafiğin akışına izin verildi.

Haberin Devamı

Fernandao açıklaması

Fenerbahçe'de PFDK'nın kararına tepki geldi. Brezilyalı yıldızın geçtiğimiz lig derbisinde sevinç hareketlerine gelen 2 maçlık cezanın 1 maça indirilmesinden sonra sarı-lacivertli kulüp resmi site üzerinden açıklama yayınladı.

Fenerbahçe'nin açıklamasında, "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun bu kararları, maçta görevli olan TFF temsilcilerinin raporlarından hareketle aldığı karinesiyle, söz konusu temsilcilerle ilgili yarın sabahsavcılığa tarafımızdan suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

Tosic dosyasına takipsizlik

Siyah-beyazlı futbolcu Dusko Tosic'in geçen sezon 5 Şubat 2017 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası maçında kırmızı kartlı olmasına rağmen başkasına ait akreditasyon kartını alıp kapüşon takarak çıkış tünelinde maç izlemesinin davası tamamlandı.

Haberin Devamı

Tosic'in bu hareket için yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Tosic ifadesinde, “Yolu karıştırınca yanlışlıkla tünele kadar geldim” dedi.

Yazarlar