Voleybol Voleybol Takımı'ndan gümüş madalya

Voleybol Takımı'ndan gümüş madalya

18.05.2017 - 21:04 | Son Güncellenme:

4. İslami Dayanışma Oyunları'nda, finalde ev sahibi Azerbaycan'a 3-1 mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, gümüş madalya elde etti.

Voleybol Takımından gümüş madalya

4. İslami Dayanışma Oyunları'nda, finalde ev sahibi Azerbaycan'a 3-1 mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, gümüş madalya elde etti.

Başkent Bakü'deki Kristal Salonu'nda yapılan final mücadelesinde ay-yıldızlılar, daha önce grup aşamasında da 3-0 yenildiği Azerbaycan ile karşılaştı.

Kadın milliler, Polina Rahimova'nın etkilli servislerine karşı koyamayınca ilk seti 25-12 geride tamamladı.

Ay-yıldızlılar üstün oynadığı ikinci seti 25-23 kazansa da sonraki setleri 25-20 ve 25-21 kaybederek Azerbaycan'a 3-1 yenildi ve gümüş madalyayla yetindi.

Azerbaycan'ın altın madalya kazandığı oyunlarda, bronz madalya Tacikistan'ı 3-0 yenen Kırgızistan'ın oldu.

Güreşte 4 madalya
4. İslami Dayanışma Oyunları'nın altıncı gününde Türkiye, grekoromen güreşte 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 4 madalya kazandı. Bakü Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda, 130 kiloda Osman Yıldırım finalde Özbek Muminjon Abdullayev'i yenerek altın madalya elde etti. 75 kiloda Furkan Bayrak, finalde Azerbaycanlı Elvin Mursaliyev'e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

85 kiloda Ali Cengiz, final maçında Azerbaycanlı İslam Abbasov'a yenilerek gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

66 kiloda Abdülsamet Günal, ilk maçında Kırgız Zhanat Kyilybaev'e yenildi. Milli sporcu Günal, repesaj maçında Ürdünlü Mahmoud Ahmed Dahshan'ı mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Tekvandoda 2 altın 1 bronz
Kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İrem Yaman, finalde Özbek Umida Abdullaeva'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 73 kiloda Sude Bulut, final müsabakasında İranlı rakibi Melika Vakili Mirhosseini'ye üstünlük kurarak altın madalyayı boynuna taktı.

Erkeklerde ise 87 kiloda Serdar Yüksel, yarı final karşılaşmasında Azerbaycanlı Ramil Azizov'a mağlup olarak bronz madalya ile yetinmek zorunda kaldı.