Tenis Wimbledon ofsayta düştü!

Wimbledon ofsayta düştü!

07.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası final maçı için belirlenen saatin, tenis finaliyle çakışması Wimbledon heyetini şok etti. İlginin azalacağının farkında olan yetkililer FIFA’nın kapısını çalsa da değişiklik ihtimalinin çok zayıf olduğu belirtiliyor.

Wimbledon ofsayta düştü

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Wimbledon’da final krizi yaşanıyor… Tenisin en önemli organizasyonu olan Londra’daki etkinlik bu sene futbolun en önemli etkinliği olan FIFA Dünya Kupası ile çakıştı. Rusya’nın ev sahipliğindeki dev turnuvanın final maçı, Wimbledon tek erkekler finaliyle aynı güne denk geldi.

Takvimler 15 Temmuz’u gösterdiğinde her iki organizasyonun son günü gelmiş olacak ve final maçlarının heyecanı yaşanacak. Wimbledon finali yerel saatle 14.00’te başlarken, Dünya Kupası final karşılaşması için başlama düdüğü saat 16.00’da çalınacak. Organizasyon tarihindeki tek erkekler finallerinin ortalama süresi 2 saat 45 dakika. Bu da iki etkinliğin birbirinin içine gireceğini gösteriyor.

Wimbledon yetkilileri Dünya Kupası finalinin kendi organizasyonlarının son günüyle aynı olduğunu bildiklerini ancak FIFA’nın Luzhniki Stadı’ndaki mücadele için belirlediği başlama saatinin beklediklerinden erken olması nedeniyle şaşırdıklarını dile getirdi. Wimbledon tek erkekler finalinin zaten hep geleneksel olarak 14.00’te başladığına dikkat çeken yetkililer, konuyla ilgili FIFA’nın kapısını çaldı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Kolombiya maçındaki penaltı atışları Ada’da 24 milyon kişi tarafından izlendi. Futbola olan ilginin Wimbledon finaline ilgiyi büyük oranda azaltacağının farkında olan İngiliz yetkililerin konuyla ilgili olasılıkları didik didik ettikleri belirtildi.

Dünya Kupası finalinin saati, uluslararası yayıncıların talepleri, futbolseverlerin uygunluğu, diğer paydaşların görüşleri alınarak belirlendi.

Yazarlar