Dünyadan Futbol World Soccer en önemli 500 futbolcuyu açıkladı! Türkiye'den...

World Soccer en önemli 500 futbolcuyu açıkladı! Türkiye'den...

27.02.2016 - 16:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin tartışılan ikilisi Robin van Persie ve Fernandao, ikisi birlikte dünyanın en iyileri arasında gösterildi. 500 kişilik listeye Türkiye'den 9 futbolcu girdi.

World Soccer en önemli 500 futbolcuyu açıkladı Türkiyeden...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünya futbolunun nabzını tutan World Soccer dergisi dünyanın önde gelen futbolcularını belirledi. 'Gezegen üzerindeki 500 en önemli futbolcu' başlığıyla oluşturulan listede, futbol hayatlarını Türkiye liginde sürdüren 9 isme de yer verildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 3'er futbolcusunu sokmayı başardığı listede, Beşiktaş, Bursaspor ve Kasımpaşa'dan da birer oyuncu yer aldı. Fenerbahçe'de genelde birlikte forma giymeyen ve bir tanesi oyundan çıkarken diğeri giren Robin van Persie ve Fernandao'nun ikisinin birlikte listede yer almaları dikkat çekti. 'Hangisi ilk 11'de oynamalı?' tartışmalarının yaşandığı iki futbolcu da dünyanın en iyileri arasında gösterildi.

Semih Kaya sürprizi

Sarı-lacivertlilerden listeye girmeyi başaran bir diğer isim ise orta sahanın istikrarlı oyuncusu Mehmet Topal oldu. Galatasaray, dünyanın en iyileri arasına Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Semih Kaya'yı sokarken, özellikle savunmadaki performansı zaman zaman tartışılan genç savunmacının belirlenen isimler arasında yer alması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Arda ve Burak da var

Bursaspor'un Macar futbolcusu Balasz Dzsudzsak, Kasımpaşa'nın İsveçli kalecisi Andreas Isaksson ve Beşiktaşlı Gökhan Töre de Türkiye'den diğer isimler oldular. Ayrıca Türk Milli Takımı forması giyip de yurt dışında futbol hayatlarını sürdüren isimlerden Arda Turan (Barcelona), Hakan Çalhanoğlu (Leverkusen), Burak Yılmaz (Beijing Guoan) ve Yunus Mallı da (Mainz) en iyi 500 arasında yer aldı.

Yazarlar