İngiltere Premier Lig Wout Weghorst itiraf etti! 'Sinir bozucu olmalıydım'

Wout Weghorst itiraf etti! 'Sinir bozucu olmalıydım'

17.02.2023 - 18:06 | Son Güncellenme:

Barcelona ile Manchester United'ın karşı karşıya geldiği UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Wout Weghorst'un orta sahada görev yapması dikkat çekti. Hollandalı santrfor maçın ardından ilk kez konuştu.

Wout Weghorst itiraf etti Sinir bozucu olmalıydım

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu maçında Barcelona ile Manchester United karşı karşıya geldi. Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, Wout Weghorst'u santrfor yerine orta sahada kullandı. Hollandalı forvet, Barcelona maçının ardından suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

Manchester United'ın Barcelona'ya konuk olduğu maçta Wout Weghorst orta saha kurgusunda Fred ve Casemiro'nun partneri olarak görev yaptı. Hollandalı oyuncu, Barcelona forması giyen vatandaşı Frenkie de Jong'a karşı orta sahada gösterdiği performansla alkış topladı.

TEN HAG: İYİ İŞ ÇIKARDI

Erik ten Hag, Barcelona ile oynadıkları maçta Wout Weghorst'un orta sahada görev yapmasıyla ilgili konuştu. Erik ten Hag yaptığı açıklamada, "Sanırım bu gece işe yaradı. Wout, yapabileceğini bildiğim bu pozisyonda iyi iş çıkardı. Sancho ve Bruno Fernandes'in boşluklara gelip topu kontrol etmesi ve beklerin onlara katılması bize çeşitlilik sağladı. Çok fazla varyasyonumuz ve birçok fırsatımız vardı. Beklerin hücuma katılmasıyla birlikte bence çok fazla seçeneğimiz vardı. Bu maçı kazanmalıydık" dedi.

Haberin Devamı

Wout Weghorst itiraf etti Sinir bozucu olmalıydım

WEGHORST: BENİM İŞİM SİNİR BOZUCU OLMAKTI

Manchester United'ın santrforu Wout Weghorst, orta sahada görev yapmasıyla ilgili ESPN'e açıklamalarda bulundu. Orta saha kurgusunda görev alması hakkında gelen soruyu cevaplayan Hollandalı oyuncu, "Bu, yüksek seviyede bir oyundu. Geçen hafta maçın son yarım saatinde ilk kez o pozisyonda oynadım. Sanırım Ten Hag orta sahada oynayabileceğimi gördüğü için mutlu olmuştu. Oyunu değiştirmeleri Barcelona için çok önemli. Benim işim sürekli onların önlerine çıkmak ve orada sinir bozucu olmaktı. Böylece istedikleri gibi oynayamayacaklardı. Bunu ilk yarıda gördünüz" ifadelerini kullandı.

Wout Weghorst, Barcelona karşısında 27 kez topla buluştu ve yüzde 64'lük pas isabet oranı yakaladı. Hollandalı oyuncu 3 uzaklaştırma, 1 pas arası yaptı ve rakipleriyle girdiği 3 ikili mücadeleyi kazandı.