Diğer Wozniacki yağmur gibi

Wozniacki yağmur gibi

16.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki, 1 numaralı seribaşı olduğu TEB BNP Paribas İstanbul Cup’taki ilk maçında, İsviçreli Belinda Bencic’i 45 dakikada 6-0’lık iki setle mağlup ederek turladı.

Wozniacki yağmur gibi

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta heyecan ikinci günde oynanan birinci tur maçları ile devam etti. Turnuvanın bir numaralı seribaşı olan Caroline Wozniacki, İsviçreli rakibi Belinda Bencic karşısında oldukça kolay bir galibiyet alarak ikinci tura yükseldi. Rakibini 6-0’lık iki setle deviren Danimarkalı tenisçi, turnuvaya en hızlı başlayan isim oldu. Wozniacki bugün, İtalyan Karin Knapp ile saat 20.00’de karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Dünün önemli maçlarından bir tanesi de turnuvanın iki numaralı seribaşı Roberta Vinci ile ABD’li Anna Tatishvili arasında oynandı. İtalyan tenisçi Vinci rakibini 2-0 mağlup ederken, karşılaşmayı 6-2’lik iki setle kazandı. Bir diğer İtalyan tenisçi Francesca Schiavone de, Sırp raket Jovana Jaksic’i 6-2 ve 6-3’lük iki set sonunda 2-0 ile geçti. Hırvat Konjuh ise Rybarikova’yı 3-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle yenerek günün sürprizine imza attı.

Çağla ve İpek elendi

Öte yandan iki Türk tenisçi de dün korta çıktı ancak istedikleri sonuçları alamadı. İpek Soylu tekler mücadelesinde İtalyan Karin Knapp’a mağlup olarak turnuvaya veda etti. Kariyerinin ilk WTA ana tablo maçında Soylu, 6-2’lik iki set sonunda yenildi. Çağla Büyükakçay ise Çek raket Karolina Pliskova karşısında tutunamadı. İlk seti 6-4 kaybeden Çağla, ikinci seti 6-3 kazanmasına karşın, son sette varlık gösteremedi ve bu seti 6-0, maçı da 2-1 kaybederek elendi.

Haberin Devamı

Açılışı Behzat Gerçeker yaptı

Wozniacki-Bencic karşılaşmasının öncesinde, servis atan oyuncuyu belirleyecek olan kura atışını ünlü sanatçı Behzat Gerçeker yaptı. Turnuva direktörü Coşkun Erginer, Gerçeker’e teşekkür sertifikası takdim etti.

Yağmur engeli

Çağla Büyükakçay, Karolina Pliskova’ya maçının başında ilk oyunda, aniden başlayan yağmur nedeniyle karşılaşmaya ara verildi. Yağmurun durmasının ardından kortun zemini görevliler tarafından havlularla kurutuldu. Karşılaşmaya yaklaşık yarım saat aranın ardından, kaldığı yerden devam edildi.