İspanya La Liga Xavi, Barcelona'ya hayat verdi! El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

Xavi, Barcelona'ya hayat verdi! El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

22.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid’i deplasmanda bozguna uğratan Barcelona’da aslan payı teknik adama verildi. Dört farklı galibiyetin yanında büyük oyun üstünlüğü, Xavi’nin futbolculuğu dönemindeki Barça’yı şimdi kulübede inşa etmeye başladığı şeklinde yorumlandı.

Xavi, Barcelonaya hayat verdi El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

ONUR DİNÇER - SKORER DIŞ HABER

Haberin Devamı

La Liga’daki El Clasico mücadelesinde Barcelona’nın deplasmanda Real Madrid’i 4-0 mağlup etmesi İspanya’da geniş yankı uyandırdı. Ligde açık ara farkla lider durumda bulunan ve Şampiyonlar Ligi’nde son olarak Paris Saint Germain’i saf dışı bırakarak dikkatleri üzerine çeken başkent ekibini adeta sahadan silen Barça’da galibiyette aslan payı, teknik direktör Xavi’ye verildi.

Aubameyang (2), Torres ve Araujo’nun golleriyle sonuca giden Barcelona, skorun yanında oyun anlamında da rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Maçın ilk yarısı sona erdiğinde konuk ekip topla oynamada yüzde 63 ile rakibine büyük bir üstünlük kurmuş, paslarda da 386’ya 226’lık bir fark atmıştı. Doksan dakikanın bitiminde ise Barça yüzde 60’a 40 topla oynama ve şutlardaki üstünlüğüyle mücadeleyi tamamladı (18-14).

Haberin Devamı

Xavi, Barcelonaya hayat verdi El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

Barcelona’nın görkemli dönemlerini andıran bir pas oyunuyla ezeli rakibini savunma yapmaya zorlaması, yeni teknik adamı yönetiminde yeniden eski günlerine dönmeye başladığı yorumlarına neden oldu.

Xavi takımın başında ligdeki ilk El Clasico’suna çıkarken Real’i 63 yıl sonra 4-0 yenen hoca olarak tarihe geçti. Katalan ekibi yedi yıl aranın ardından Bernabeu’da dört gol birden atarken, ezeli rakibi Real Madrid’in son beş El Clasico üstünlüğüne son verdi. Barça bu sonuçla puanını 54’e çıkarırken, Real Madrid 66 puanda kaldı. Real Madrid açısından ise dev buluşmada en büyük handikap Benzema’dan mahrum olması gösterildi. Fransız golcü ile eflatun-beyazlıların PSG’ye üç gol attığı hatırlatıldı.

Xavi, Barcelonaya hayat verdi El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

‘Acıtan tokat’

El Clasico’da ortaya çıkan sonuç İspanya’da gazetelerin manşetlerini süsledi. Madrid merkezli gazetelerden Marca, ‘Acıtan tokat’ başlığıyla yayınlandı, “Barcelona, Real Madrid’i Bernabeu’da tanınmaz hale getirdi” ifadesini kullandı. As gazetesi ‘Kara gece’ başlığını atarken, Katalan El Mundo Deportivo’da ise ‘Barça salladı, ezdi geçti’ diye yazıldı.

Xavi, Barcelonaya hayat verdi El Clasico sonrası olay manşet: Kara gece

El Clasico, Xavi’nin futbolculuğunun ardından Barcelona’da kendisini teknik adam olarak da ispatladığı maç olarak değerlendirildi.

Messi’nin Arjantin formasıyla en iyi golleri

Haberin Devamı