Skorer Ya Higuain ya Pato

Ya Higuain ya Pato

05.07.2012 - 17:01 | Son Güncellenme:

Sermaye arttırımı ve kombineden 100 milyon dolar gelir elde eden Galatasaray transferde büyük oynuyor.

Ya Higuain ya Pato

Borsa ve kart satışından kasasına beklentilerin üzerinde para koyan sarı-kırmızılı kulüp hedef büyüttü. Real Madrid’in Arjantinlisi Higuain ve Milan’ın Brezilyası Pato’ya resmi teklif götürüldü.

Haberin Devamı

AMK Gazetesi’nden Murat Bereket’in haberine göre Ünal Aysal başkanlığındaki Galatasaray, basamakları adım adım çıkıyor. Mayıs 2011’de koltuğa oturduktan sonra önceliği sportif başarıya veren Ünal Aysal, teknik direktörlüğe Fatih Terim’i getirmiş ve sezon sonunda elde edilen Süper Lig şampiyonluğunda ilk hedefini elde etmişti.

Maksimum gelir
Ardından mali tabloyu düzeltmek için radikal adım atan Galatasaray başkanı borsa ve kurumsallaşma adına önemli hamleler yaptı. Sportif A.Ş hisseleri yüzde 55 oranında kulübe yüzde 45 halka açık olan Galatasaray, yüzde 400 sermaye arttırımına gitti. Kulübün kasasına 80 milyon tl maksimum 125 milyon tl nakit akışı bekleyen yöneticilerin yüzü borsadan gelen 127 milyon 600 bin tl ile güldü.

Haberin Devamı

Kombineye hücum
Kombine satışları da beklentiler üzerinde gelir elde edilen sermaye arttırımının gölgesinde kalmadı. Kartlara hücum eden sarı-kırmızılı taraftarlar 40bin barajını zorladı ve yönetim kombine satışını durdurmak zorunda kaldı. 35 bini aşkın kart satan Galatasaray yönetimi, böylece 30 milyon doları daha kasasına koydu ve bir anlamda nakit paraya doydu!

Büyük oynuyor...
Borsa ve kombineden 181 milyon 600 bin tl gelir elde eden Galatasaray’da sıra transferde büyük oynamaya geldi. Fatih Terim’in raporunu dikkate alan yönetim santrafor için tüm şartları zorlamaya karar verdi. Galatasaray’ın gündemindeki iki isim sadece Türkiye’de değil dış basında da ses getirecek: Gonzalo Higuain ve Alexandre Pato

Teklif götürüldü
Altı yıldır özlemi çekilen Şampiyonlar Ligi’ne dev bir kadro ile merhaba demek isteyen Galatasaray Real Madrid ve Milan’da ilk 11’deki yerlerini kaybeden dünyaca ünlü golcülerin peşine düştü. Menajerler aracılığıyla Higuain ve Pato’ya teklif götürüldü. Bu ikilinden birisi Galatasaray’da oynamaya “Evet” derse sarı-kırmızılı kulüp 20 milyon avronun üzerinde bonservis ücreti ödemeyi de göze aldı. Higuain ve Pato’nun cevabı bekleniyor.

(Kaynak: AMK)