Milli Takım YA SABIR!

YA SABIR!

15.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ay-yıldızlı ekibimiz maça arzulu ve iştahlı girdi. Burak Yılmaz’ın golü avantajı getirdi, Umut’un kafası moralleri tavana çekti. İkinci yarı adeta kimlik değiştiren milliler Gyan’a direnemedi. Usta oyuncu iki golle gecemizi alt üst etti

YA SABIR

NEVZAT DİNDAR - FOTOĞRAFLAR: FEHİM KAYACAN

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Ain takımında oynayan Asamoah Gyan evet belki özel bir oyuncu. Ancak bir Messi değil! İşte her şey bu oyuncu sahaya girince değişti. Kronikleşmeye başlayan galibiyeti koruyamama durumu dün yine kendini gösterdi. Oysa her biri on milyonlarca euro eden (!) bir takımın 2-0’dan maçı alamaması düşündürücü.
Son bir yılda Andorra ve Estonya’yı devirebilen Milliler, Gana ile özel maça 2-2 berabere kalırken yine üzdü. Gana ile beraber belki yeni sayfa açabilirdik diye tahmin ediyorduk. Ama ikinci yarı oyuna giren Gyan ile beraber “takke düştü kel göründü”. Romanya ve Andorra öncesi iyi sinyal vermedik. Özellikle de fiziksel testi geçemedik.
7’de kornerde oluşan karambolde Burak Yılmaz krallığını konuşturdu ve önünde bulduğu topu ağlarla buluşturdu. Sonraki dakikalarda Gana etkili gelmeye başladı. Önce Volkan kalesinde devleşti sonra da şans yanımızdaydı.

Haberin Devamı

Burak zor olanı başardı
24’te Alper Burak’a nefis verdi. Burak bu kez zor olanı yapıp topu auta attı. 28’de Hamit adrese teslim ortaladı, Umut kafayı uzattı. Galatasaray yapımı bu gole tribündeki Fatih Terim de alkışı tuttu.
Devamında Ganalılar sertliği biraz abarttı. 44’te Arda ve Selçuk ile gole yaklaştık.
61’de Gyan klas bir gole imza attı. Soldan girdi ve sert vurdu, Volkan topu kontrol edemedi. Mubarak’ın birkaç dakika sonra sert şutunda ise Volkan iyi uzandı. 76’da Gyan bu kez kafa ile ağlarımızı sarstı. 80’de Burak net fırsatı değerlendiremedi.

YA SABIR

Tribünler boş kaldı

Türkiye’nin en büyük stadı olan 76 bin 92 kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki müsabaka, adeta boş tribünler önünde oynandı. Karşılaşmayı davetlilerle birlikte yaklaşık beş bin taraftar takip etti. Ayrıca ay-yıldızlılar, 8 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı’nda A milli takımlar seviyesinde bir maça çıktı.

Maç öncesi yemek
Maç öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı’nın ev sahipliğinde maç yemeği düzenlendi. Organizasyona Yardımcı’nın yanı sıra Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Heper, Genel Sekreter Emre Alkin ile Gana Futbol Federasyonu Başkanı Kwesi Nyantakyi, yönetim kurulu üyeleri Felix Ansong, Shaibu Zida Salifu, Frederick Frank Apeagyei ve Gana İstanbul Fahri Konsolosu Ünal Kabaca katıldı.

Haberin Devamı

A2’ler şampiyon
Türkiye A2 Milli Futbol Takımımız, Uluslararası Challenge Trophy Turnuvası’nın finalinde Norveç’i uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu. Norveç’in Kristiansand kentindeki Sor Arena’da oynanan ve normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada Milli Takımın golünü 112. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Fatih Terim ve Yanal takipte

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal dünkü maçı protokol tribününden izlediler. Süper Kupa’da oynamadığı için Fatih Terim ile saha içinde diyaloğa giren ve takım arkadaşlarının sevincine ortak olmadığı için hocasının tepkisini çeken Burak Yılmaz ise attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı. Bu golle morali yerine gelen Burak’ın “Yukarda Allah var” demesi ve bu işarette bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Kayseri’yi istemiştik’
Fedarasyon Başkanvekili Servet Yardımcı maçın neden Olimpiyat Stadı’nda oynandığını açıkladı. Yardımcı, “Ganalı futbolcuların çoğunluğu başka ülkelerde oynadığı için İstanbul’un dışında bir kentte maç yapmaya sıcak bakmadılar. Oysa Kayseri’de oynamayı istiyorduk” dedi.

Demirören izleyemedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dünkü maçı Olimpiyat Stadı’nda izleyemedi. Başkan Demirören’in belindeki ağrılar nedeniyle mücadeleyi takip edemediği öğrenildi.

Yazarlar