Milli Takım Ya sabır!

Ya sabır!

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da müthiş bir seyirci desteğini de arkasına alan ay-yıldızlı ekibimiz oyuna istekli ve tempolu başladı, ancak girdiği sayısız fırsatı bir türlü golle sonuçlandıramadı. İkinci yarı baskısını daha da artıran milliler, konuk ekibin kilidini Selçuk ile açtı, ancak 90. dakikada Sabala tadımızı kaçırdı

Ya sabır

Futbol böyle bir oyundur işte... İyi oynamazsınız, buna karşın çok pozisyon üretirsiniz...
Tıpkı dün olduğu gibi... Letonya’yı sahasına kapadık, sayısız fırsatlar ürettik, gelin görün ki, bu fırsatları gole çevirecek kramponları bir türlü bulamadık. Alın size Volkan Şen... Siz deyin üç, biz diyelim iki... Yüzde yüz gol fırsatları... Ama atamadı! Selçuk İnan’ın bazukasıyla umutlandık, 12 dakika sonra yani doksanda yıkıldık...
Evet, tam tamına 91 yıldır yenemediğimiz Letonya’yı yine elimizden kaçırdık, hadi bunu da geçtik, ne güzel Hollanda yenilmiş, yensek büyük avantaj sağlayacağız, yine beceremedik. On iki dakika dayanamadık... İşin özeti, yazık, çok yazık, müthiş bir avantajı elimizin tersiyle ittik... Hollanda’yı yenmekten başka çaremiz de yok...

Ne dersiniz sevgili arkadaşlar?
5. dakikada ilk ciddi pozisyonu ürettik, ne var ki Volkan Şen altı pas içinden topu filelerle buluşturamadı.
13’de Hakan Çalhanoğlu, göbekten indi, savunmanın arkasına sarkan Volkan Şen’i gördü, tecrübeli futbolcu yakın mesafeden gelişine vurdu, top kaleciden döndü.
27’de Arda, soldan Volkan’ı kaçırdı, gelişine topu altıpasa kesti, top kaleciden döndü, Burak yakın mesafeden topu kafayla dışarı gönderdi.
70’de bu kadarına da pes diyeceğimiz bir gol kaçırdık. Şener sağdan topu penaltı noktası üzerine kesti, savunma karıştı, Hakan Çalhanoğlu, sert vurdu, savunmadan döndü.

Kursağımızda kaldı
72’de Karasausk soldan indi, Volkan Babacan çıktı, plasesinde top köşeden ağlarımıza giderken, Hakan Balta, bu tehlikeyi uzaklaştırdı.
78’de Selçuk İnan, Letonya kilidini müthiş bir golle açtı, grupta avantaj sağlamak adına bizi biraz olsun umutlandırdı: 1-0.
90. dakikada Sabala yine umutlarımızı yıktı, sevincimiz kursağımızda kaldı: 1-1

Haberin Devamı

31

Türkiye maç boyunca bloklanan şutlar dahil toplam 31 şut denemesinde bulundu. Ay-yıldızlı ekibimiz bu şutların 12 tanesinde kaleyi bulurken sadece 1 gol atabildi. Letonya ise 11 şutta 4 kez kaleyi yokladı ve attığı tek golle puan almayı başardı.

Sonu gelmiyor

A Milli Takım elemelerde toplam 9 gol yerken, bu gollerin 5 tanesi maçların son 15 dakikalık bölümünde geldi.
Yenilen son 3 gol ise maçların son 5 dakikalık diliminde oldu. Kazakistan maçında 87. dakikada kalesinde gol gören Türkiye, Hollanda ve Letonya (2.maç) maçlarında son anlarda yediği gollerle toplam 4 puan kaybı yaptı.

Ya sabır

Yazarlar