Beşiktaş Yakıştı doğrusu

Yakıştı doğrusu

28.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, ilk 17 haftada 41 gol attı, 41 puan topladı, bileğinin hakkıyla devreyi lider kapadı: 4-0

Yakıştı doğrusu

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş ilk 45 dakikada Torku Konyaspor savunmasının kilidini açmakta bir hayli zorlandı, hakimiyeti bir türlü eline alamadı. Siyah-beyazlı ekip ikinci yarı golleri ardı ardına sıraladı. Perdeyi sahanın yıldızı Oğuzhan açtı, Mario Gomez farkı ikiye çıkardı. Gökhan Töre şovu sürdürürken, ev sahibi Kerim Frei ile geceyi noktaladı.

Ligin ilk yarısını nasıl açtıysa son haftasını da öyle bitirdi Beşiktaş. Türkiye’nin hücum yönü en kuvvetli takımına karşı oynayan Torku Konyaspor’un, ilk yarıdaki taktiği kesinlikle çok doğruydu. Aykut Kocaman, Beşiktaş’ın Akhisarspor’a yenildiği maçtaki sonucu arzulamış olabilir ama, bu kadar bireysel yeteneğin olduğu bir takıma karşı her zaman böyle bir arzunun yerine gelmesi mümkün değil.

Haberin Devamı

İlk yarıda çok koşan ve mücadele eden Torku Konyaspor karşısında, Beşiktaş ilk ciddi pozisyonunu Gomez ile yaşadı. 10. dakikada arka direkte boşta olan Panzer’in vuruşu, ön direğin önünden auta çıktı. Kapalı savunmaya karşı duran toplardan da gol bulmak isteyen siyah - beyazlı takımda, Gökhan Töre’nin kullandığı serbest vuruşa Rhodolfo kafasıyla dokundu ama o da dışarı gitti. İlk yarıdaki en net pozisyon ise 39’da gerçekleşti. Gomez’in bu dakikada kaleye yakın bölgeden gönderdiği meşin yuvarlak ağlarla buluşamadı.

Maçın en heyecanlı dakikaları ise ikinci yarıda yaşandı. 50’de attığı çalımlarla bir zamanların Yusuf Şimşek’ini hatırlatan Oğuzhan, skoru 1-0 yaparak gol perdesini açan isim oldu. Hemen akabinde Olcay ile müthiş bir duvar pası yapan Gomez, 64’te farkı ikiye çıkardı. Gomez’in gol dakikasını yazmayı tam bitirmiş tik ki, bu kez Gökhan Töre 69’da attığı golle, o çok konuşulan sevincini tribünlerle paylaştı. Bu sezon yedek olmasına rağmen attığı gollerle öne çıkan Kerim Frei, 80’de durumu 4-0 yaparken üç puanı da tescillemiş oldu. Böylece İlk yarıyı 41 puanla bitiren Beşiktaş, kendine de 41 kere maşallah dedirtti.

Yakıştı doğrusu

Yazarlar