Fenerbahçe Yalnız kaptanlar

Yalnız kaptanlar

15.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekipte Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin ve Bekir İrtegün gibi takım içi dinamiklerini devamlı ayakta tutan futbolcuların ayrılmaları sıkıntı yarattı. Sezon başından beri her seferinde takımı kenetlemeye çalışan kaptanlar; Volkan Demirel ile Gökhan Gönül’ün çabaları da sonuçsuz kaldı

Yalnız kaptanlar

Fenerbahçe’de Spor Toto Süper Lig’de arka arkaya 3 maçta gelen 7 puanlık kayıp zirve hesaplarını karıştırdı. Şampiyonluk yarışında liderlikten uzaklaşan sarı-lacivertliler, takım içinde de huzursuzluk yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Özellikle yerli ve yabancı futbolcuların arasındaki kopukluk günden güne arttı. Sezon başından beri her seferinde takımı kenetlemeye çalışan kaptanlar Volkan Demirel ile Gökhan Gönül’ün çabaları da sonuçsuz kaldı.

Yaşanan kayıplardan sonra devamlı takımı bir arada tutmaya çalışan Volkan ve Gökhan’ın istedikleri sonuca varamadıkları ifade edildi. Özellikle kadrodaki yabancı yıldızların, mağlubiyetlerden sonra beklenen reaksiyonu vermemesi, olayları çok fazla ciddiye almamalarının ister istemez kopukluk yarattığı belirtildi.

Geçtiğimiz sezonlarda kadroda yakalanan uyum ve arkadaşlık ortamının da bu sezon oluşturulamadığı bildirildi. Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin ve Bekir İrtegün gibi takım içi dinamiklerini devamlı ayakta tutan futbolcuların takımdan ayrılmaları sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı

Topal da destekliyor

14 yıldır kulüpte olan Volkan ve 9 yıldır sarı-lacivertli formayı giyen Gökhan Gönül’ün, geçmiş başarıların takım ruhundan geldiğini bildikleri için bir arada olmayı çok denedikleri ancak takımın geri kalanından aynı etkiyi alamadıkları vurgulandı. Zaman zaman Mehmet Topal’ın da kaptanlara destek olmaya çalıştığı ama o beklenen sinerjinin bir türlü oluşmadığı belirtildi.

Birlik denemeleri
Kaptan Volkan Demirel başta olmak üzere Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Caner Erkin gibi isimler takımı bir arada tutmanın yollarını denedi.
Hem sezonun ilk haftalarında hem de kamp sürecinde çok güzel bir uyum yakalandı. Hatta Volkan Demirel’in sık sık saha dışında organizasyonlar ayarlayıp, yemekler düzenlemesi de bu duruma örnekti. Daha sonraki süreçte forma rekabetinde sorunlar çıkması ve yabancı futbolcuların kendi içlerine çekilmelerinin soğukluğu başlattığı ifade edildi.