Diğer ‘Yanıtı halkım verir’

‘Yanıtı halkım verir’

08.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, İstanbul’un kazanamamasına sevinenlerin olduğu yönündeki soru üzerine, “Halkım en güzel şekilde cevabı vakti zamanı geldiğinde verecektir” dedi

‘Yanıtı halkım verir’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin dönüşü 2020 Olimpiyatları’nın Tokyo’ya verilmesi konusundaki görüşlerini açıkladı.
Erdoğan, “Olimpiyatların ev sahipliği için finale kadar en iyi şekilde çalıştık. Emeği geçenlere, bize oy verenlere en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Türkiye, elemelerde ilk kez böyle bir başarı sergiledi. Elbette bununla yetinmeyecek ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Başbakan Erdoğan, İstanbul’un kazanamamasına sevinenlerin olduğu yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Tokyo’nun kazanmasını ya da İstanbul’un kaybetmesini sevinçle karşılayan çevreler sorusuna ben cevap vermeyeyim. Halkım en güzel şekilde cevabı vakti zamanı geldiğinde verecektir. Böyle bir şeye sevinilmez.”
Başbakan Erdoğan, olimpiyatların kazanılamamasında dopingin etkisinin sorulması, Japon Başbakanı’nda konuşmasında bunu vurguladığının anımsatılması üzerine, “Bir defa doping olayını Türkiye’ye yönelik sorun kabul edersek yanlış olur. Bizim bu soruya verdiğimiz yanıt, dopinge karşı sıfır tolerans dedik ve düzenlemeleri başlattık. Bu konuda da affımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mutlaka gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasını büyük bir umutla beklediklerini, ancak gerçekleşmediğini belirterek, “Umudumuzu yitirmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka Türkiye‘ye gelecektir, İstanbul’a gelecektir. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul’a olimpiyat yakışır” dedi. Olimpiyatların barış, dostluk, kardeşlik, kültürlerin birleşmesi, centilmence yarışma anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, savaşın olduğu yerde olimpiyatların olamayacağını da söyledi.

Kına stokları tükenmiş!

Tokyo’nun zaferi sonrası birçok siyasi tepkilerini twetter üzerinden dile getirdi.
Kararın ardından Türkiye heyetinde büyük üzüntü yaşanırken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, twitter hesabında, “Başta Başbakanım, İstanbul 2020 için aşkla yanımızda duran Türkiye sevdalıları, teşekkürümüz sizedir. Bir yanda Türkiye için 16 saat Bir yanda Türkiye için 16 saat kesintisiz uçarak gecesini gündüzüne katanlar. Öte yanda Türkiye kaybetti diye kına yakanlar. Kına stokları tükenmiş!” ifadelerini kullandı.
Kılıç ayrıca AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın “Olimpiyat hayaline karşı çıkanlar 2020ye kadar hem sandık hem darbeden umudunu yitirmiş olmalı! Tek teselli renkli merdivenler bir de kına!” tweet’ini de retweet’leyerek Gezi Parkı eylemcilerine göndermede bulundu.

Haberin Devamı

İşte tepkiler!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: İstanbul’un finale kalması da büyük başarıdır. AK Parti kaybetsin, hükümet zarar görsün diye Türkiye’nin kaybetmesini isteyenler gezileri boşa gitmedi diye sevinmişler midir?.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: 2020 Olimpiyatları’nda karar ne olursa olsun bu süreçte emeği geçen herkes teşekkürü hak ediyor. Tokyo’yu da tebrik ediyorum. İstanbul için büyük hedeflerle yolumuza devam edeceğiz.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Çok çalıştık, finale kaldık ama nasip değilmiş. Emeği geçen herkese teşekkürler. Tebrikler Tokyo. Durmak yok, yola devam.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Olimpiyatların İstanbul’da düzenlenmemesi İstanbul için değil Olimpiyatlar için bir kayıptır. Dünya yine önyargıların esiri olmuştur.
AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay: İstanbul, hiçbir dünya şehriyle girdiği yarışı kaybetmez. Kaybın nedenlerini iyi irdeleyelim; EXPO’yu İzmir’e, Ege’ye getirmeye çalışalım.

Haberin Devamı

Kazanmış görüyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Ben kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Şüphesiz kazanabilseydik Türkiye’nin İstanbul’un muhteşem bir tanıtımı olacaktı” dedi. Arınç, “Çok başarılı bir sunum yapıldı. Oylamada birinci turu geçmemize rağmen Tokyo karşısında daha geride kaldık. Bu oylamada farklı faktörler bazen devreye giriyor. Hazır olmamıza rağmen kazanamadık” diye konuştu.

Yazarlar