Diğer Yarı Maraton için geri sayım

Yarı Maraton için geri sayım

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

12. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun toplantısı gerçekleştirilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “Organizasyonun altın kategoride düzenlenecek olması çok önemli. Amacımız herkese kendini deneyebileceği bir platform sunmak” dedi.

Yarı Maraton için geri sayım

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek 12. İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan Pazar günü tarihi yarımadada gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulacak organizasyonun tanıtım toplantısı, Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone ve İstanbul isimlerinin büyük bir güç olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu yıl 12.’si düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri olarak gösteriliyor. Bu gurur verici organizasyon ilk defa altın kategoride koşulacak. Amacımız herkese kendini deneyebileceği ve keyif alabileceği bir platform sunmak” dedi.

Haberin Devamı

‘Maraton önceliğimiz’

Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise “Geçen sene yaptığımız uygulamalarla, bu sene yarı maratonumuzun altın kategoride koşulmasına hak kazandık. Yarı maratonda rekor kırılmasını istiyoruz. Parkur rekoru, Türkiye rekoru hatta dünya rekoru da olabilir çünkü dünyanın en hızlı koşulan parkurlarından bir tanesi” diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da spor alanına yaptıkları yatırımların Türkiye’deki potansiyele olan inançlarının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak, “Geniş kitlelere ulaşan maraton bizim önceliğimiz durumunda bulunuyor. Şehir maratonları, şehir bilincine de önemli katkı sağlıyor. Bu maratonlarla İstanbul’un da bilinirliğini artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Doping kara bir lekedir’

Yarı Maraton’un tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, organizasyonun ilklere sahne olacağına inandığını vurgulayarak, “Bu yıl yarı maratonda hem kadınlar hem de erkeklerde dünya rekorları yenilendi. Umarım geçen yıl Ali Kaya’nın kaçırmış olduğu Avrupa rekorunu bu sene kırarız” dedi.

Doping cezalarına da değinen Başkan Çintimar, “Doping Türk Atletizmine bulaşmış kara bir lekedir. Kararımız nettir. Hangi sporcu dopinge bulaşmışsa, hangi antrenör ve sorumlu bu illete destek vermişse bizim onlarla işimiz olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Milli Takım kariyeri biter’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son cezalar üzerinden Türk sporundaki doping konusuna değindi. Şu anda dopingle sonuna kadar mücadele ettiklerini ve geçmişteki olayların yansımalarını yaşadıklarını belirten Bakan Kılıç, “Türkiye şu anda dopingle üst seviyede mücadele eden ülkeler arasında. Türkiye’nin iyiye giden ve daha iyi bir geleceğe doğru yürüyen mücadelesine kara leke sürmenin anlamı yok. Dopingle yakalanan sporcunun spor kariyeri biter” dedi.

Doping kullanan sayısı arttı

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), 2015 yılında bin 900’ün üzerinde sporcuya yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle ceza verdiğini açıkladı. Rapora göre, 2015’te doping kullananların sayısı önceki yıla oranla yüzde 14 arttı. 85 spor branşında 122 ülkeden bin 929 sporcunun doping testi sonucu pozitif çıkarken, bu kişiler hakkında cezai işlem uygulandı. En çok doping yapılan spor branşları arasında ise vücut geliştirme (270), atletizm (242), halter (239), bisiklet (200), powerlifting (110), futbol (108), rugbi (80), boks (66), güreş (57) ve basketbol (39) bulunuyor.

Yazarlar