BursaSpor Yazıcı yaktı, gitti

Yazıcı yaktı, gitti

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için Atatürk Stadı’nda düzenlenen tören duygulu anlara sahne oldu. Ulucami’deki cenaze namazına binlerce kişi katılırken Yazıcı’nın naaşı, Emirsultan’da toprağa verildi

Yazıcı yaktı, gitti

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı dün son yolculuğuna uğurlandı. Yazıcı için ilk olarak Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi.
Tabutun arkasında büyük Türk Bayrağı açıldı ve bunun yanlarına, taraftarların taşıdığı siyah fon üzerinde Bursaspor arması bulunan bayraklar bırakıldı. Tabutun başında, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Hikmet Karaman, yardımcıları, futbolcular, eski yöneticiler ve altyapı oyuncuları sıralandı. Futbolcuların, Yazıcı’nın fotoğrafı yer alan tişörtler giydiği görüldü.
65 yaşında hayata gözlerini yuman İbrahim Yazıcı’nın eşi Ayşen, oğlu Serkan, kızı Efsun ve ağabeyi Hayri Yazıcı, burada taziyeleri kabul etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yazıcı’nın görüntüleri eşliğinde Bursaspor’a yaşattığı başarıları konu alan slayt gösterisi sunulurken, duygusal dakikalar yaşandı. Kentteki tüm camilerden okunan sala sırasında stattaki törene ara verildi. Daha sonra, protokol üyelerinin konuşmalarına geçildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Başarının sembolü bu güzel insanı bugün rahmetle anıyoruz” dedi. Yazıcı’nın naaşının getirildiği Bursa Atatürk Stadı’nda düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajlar okundu. Cenaze töreni spor, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirirken, 10 bin taraftar da tribünlerde hazır bulundu.
Tribünde açılan, “Şampiyonluk Görmeden Yüreklere Şampiyonluğu Orada Anlat Başkanım. Allah’a Yemin Olsun Sana Söz Olsun Dik Durmaya Devam Edeceğiz Başkanım” pankartı dikkat çekti. İbrahim Yazıcı’nın cenaze namazı Ulucami’de kılındı. Binlerce seveni Yazıcı’nın son yolculuğunda yer alırken, insan seli oluştu.
Ulucami’de kılınan namazın ardından kortej yürüyüşüyle Emirsultan Mezarlığı’na getirilen cenaze, defnedileceği yere kadar yaklaşık yarım saatte ulaştırıldı. Yazıcı’nın naaşı babası Mehmet Yazıcı’nın mezarına defnedildi.

Haberin Devamı

Yazıcı yaktı, gitti

‘Gereğini yaparız’
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bütün Bursa’ya, Bursasporumuza, İbrahim Yazıcı’yı sevenlere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. Arınç, taraftarların yeni stadın isminin, “İbrahim Yazıcı Timsah Arena” olması yönündeki tezahüratı üzerine, “Bu mesajı aldık, gereğini yaparız. Bundan da şüpheniz olmasın. Bugün onun isminin ebedileşmesi ve yaşatılması için çok güzel bir teklifte bulundunuz. Müsaade edin bunu değerlendirelim, bunu gerçekleştirilim, bunun coşkusunu hep beraber yaşayalım” ifadelerini kullandı.

Yıldırım ve Koç da geldi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eski Asbaşkan Ali Koç ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Yazıcı’nın ailesiyle bir araya gelerek başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

‘Yazıcı anısına Bursa’da oynansın’
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçını İbrahim Yazıcı anısına Bursa’da oynamak istediklerini açıkladı. Yener, “Başkanımız Sadri Şener maçın İbrahim Yazıcı anısına Bursa’da oynanmasını önerdi. Umuyoruz TFF bu düşünceye olumlu yaklaşır ve final maçı Bursa’da oynanır” diye konuştu.



Demirören katıldı
İbrahim Yazıcı’yı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören de vardı. Bacağındaki lif kopması nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyen Başkan Demirören, eşi ve TFF yönetim kurulu üyeleriyle birlikte geldiği Ulucamii’de son görevini yerine getirdi.

NE DEDİLER?
RECEP ALTEPE: Allah herkese böyle cenaze töreni nasip etsin. İbrahim Yazıcı’yı rahmet, ve şükranla anıyoruz. Nur içinde yatsın.
FİKRET ORMAN: İbrahim Başkan, bu kadar seveni ve camiasıyla en iyi şekilde uğurlandı. Kendisiyle her zaman bir araya gelirdik. Spor, dostluk ve kardeşliktir. Galiz olayların, küfürleşmelerin kimseye getireceği bir fayda yok.
SADRİ ŞENER: Bundan önce Trabzon’da, bizim maçımızda rahatsızlık geçirmişti. Allah ailesine ve geride kalanlarına uzun ömürler versin.
MEHMET AĞAR: Arkadaşım, kardeşim, 35 yıldır tanışıyoruz. Büyük bir üzüntü içindeyiz.
RECEP BÖLÜKBAŞI: Biz onu hep gülerken gördük. Hep içine attı. Türk futbolunda devrim yaratacaksınız, Bursaspor’a şampiyonluk yaşatacaksınız ama bir kez olsun bunun arkasına sığınmayacaksınız. Bunu ancak İbrahim Yazıcı yapabilirdi. Öğrettiğin dik duruş, bize yol gösterici olacaktır.
HİKMET KARAMAN: Bana hep şunu ifade ettiniz; ’Hikmet önümde yürüme. Seni göremeyebilirim, seni izleyemeyebilirim. Arkamdan gelme, seni göremeyebilirim. Yanımda kal, dostum kal, birlikte yürüyelim. Bu büyük başkanı bu cümleler anlatmaya yetmez. Hakkını helal et büyük başkanım.
ERTUĞRUL SAĞLAM: Onunla 26 yıl sonra bir Anadolu takımının şampiyonluğunu gördük. Şampiyonluğu yaşamadan yaşamını yitiren yürekler de var. O bunu da görev edindi ve cennetinde şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor.

Yazarlar