Skorer YEN ŞU GRAZ'I

YEN ŞU GRAZ'I

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yolun dönüşü yok. Bu maçın telafisi yok. Kazanmaktan başka çare yok

YEN ŞU GRAZI



21.45'te, Ali Sami Yen'de

G.SARAY, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki son ve en önemli maçını bu gece Sturm Graz ile yapacak, Avusturya temsilcisi karşısında ikinci tura çıkmak için son kozunu oynayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsveçli Karl Erik Nilsson yönetecek. Sarı - Kırmızılı takımda cezalı Suat ile sakat Taffarel ve Bülent Akın yer almayacak. Zorlu maçı Star TV naklen yayınlayacak. Gecenin gruptaki diğer karşılaşması ise Glasgow Rangers ile Monaco arasında yapılacak.

'Dönüş günümüz'

Lucescu, "Bizim için çok özel maç" dedi, taraftara güvendiğini söyledi
Halil Özer
G.SARAY Teknik Direktörü Lucescu, Graz ile oynayacakları karşılaşmada taraftara güvendiğini açıkladı ve "Futbolcum da bu maçın önemini biliyor. Eğer hala bilmiyorsa seyircimiz anlatacak" dedi. Lucescu, "Bu bizim için çok özel bir maç. Bu bizim geri dönüş günümüz. G.Saray, ilk kez son maçı evinde oynuyor. Bundan yararlanmalıyız" ifadelerini kullandı.

RUMEN hoca, futbolcularına Sturm Graz'ın farklı yenildiği maçların kasetlerini de izlettirdi. Rakiplerinin ilk golü yiyene kadar iyi oynadığını belirten Lucescu, "Ancak sonra teslim oluyorlar. Bu nedenle ilk 20 dakika içinde mutlaka bir gol bulmalıyız" yorumunu yaptı. Taraftarlara sabırlı olmaları mesajını gönderen Mircea Lucescu, oyuncularından erken gol için agresif ve akıllı oynamalarını da istedi.

Nasıl tur atlar?

G.SARAY, S.Graz'ı yendiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde ikinci gruba kalacak. Beraberlik durumunda tur için G.Rangers ile Monaco'nun berabere kalmasını bekleyecek. G.Rangers ile oynadığı maçlarda bir galibiyet, bir beraberliği bulunan G.Saray böylece yine turu geçen taraf olacak. Ancak diğer maçta bir taraf galip gelirse, G.Saray grup üçüncüsü olarak UEFA Kupası'nın yolunu tutacak. G.Saray yenilmesi halinde, G.Rangers - Monaco maçının sonucu beklenecek. Bu maçın berabere bitmesi halinde G.Saray grup sonuncusu olarak Avrupa'ya veda edecek.

Arif için adım adım

G.Saray ile R. Sociedad, prensipte anlaştı, arada 500 bin dolarlık pürüz kaldı
HALİL ÖZER

Galatasaray ile Real Sociedad kulübü, aradaki 500 bin dolarlık pürüze rağmen dün Arif konusunda prensipte anlaştılar.
Sarı - Kırmızılı kulübün ikinci başkanı Mehmet Cansun, Arif’in menajeri Harun Aslan ile dün bürosunda buluştu. İspanya ile yapılan sürekli telefon bağlantıları ile iki kulüp arasındaki pazarlıklar geç saatlere kadar sürdü. Görüşme sonrasında Harun Aslan, artık hiçbir sorunun olmadığını ve her iki kulübün de anlaşmayı imzaladığını duyurdu.

Süren temkinli

Başkan Farun Süren ise yaptığı açıklamada, "En son, sayın Mehmet Cansun aracılığı ile Real Sociedad’a sadece 3 milyon 250 bin dolar ödeyebileceğimizi söyledim. Bu da mayıs ayından başlamak üzere üç taksitle ödenecek. Ancak bu şartlar Arif’le yapacağımız görüşmeden sonra resmiyete dökülecek. Eğer Arif ile anlaşamazsak, bu sözleşme bozulur" dedi.
Öte yandan yönetim, yarın Arif ile görüşerek, anlaşma yolu arayacak. Galatasaray yönetimi, Arif’e sezon sonuna kadar 380 bin dolar teklif edecek. Yıldız oyuncu bu şartları kabul ederse yeniden Sarı - Kırmızılı formayı giyecek.
Arif ise dün gizlice İstanbul’a gelerek, gelişmeleri beklemeye başladı. Ünlü futbolcu, Sturm Graz maçı bitmeden olayın gündeme çıkmasını istemediğini açıkladı.

Sturm Graz’ın tahmini: 1-1

G.SARAY’IN Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Sturm Graz, dün İstanbul’a gelerek Çırağan Otel’de kampa girdi. Kulüp Başkanı Hannes Kartnig, "Bu maç 1 - 1 bitecek" iddiasında bulunurken, "İkinci tura biz çıkacağız" dedi. Avusturya temsilcisi son idmanını dün gece Ali Sami Yen Stadı’nda yaptı.
STURM Graz’ın Yugoslav Teknik Direktörü İvica Osim ise, yine ilk maç öncesi olduğu gibi "Benim favorim Galatasaray" dedi. Osim, "Galatasaray bu işe bizden çok daha büyük paralar harcadı ve iyi yatırımlar yaptı. Biz de yapabileceğimiz en iyi işi yaptık ve buralara kadar gelebildik" diye konuştu.

Jardel acilen lazım

Benfica Başkanı, harekete geçmeye hazırlanıyor. Hocası, "Takım arkadaşları onu dört gözle bekliyor" diyor
Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Avrupa’nın güçlü kulüplerinden Benfica, geçen hafta işbaşına gelen yeni başkanı Manuel Vilarinho ile yeniden yapılanmaya hazırlanıyor.
Portekiz Ligi’nde peş peşe alınan yenilgilerle dokuzuncu sıraya inen Benfica’da taraftar, devlet başkanlığı seçimlerini kıskandıracak kadar renkli bir kampanya sonunda koltuğa oturan Vilarinho’nun vaadlerine büyük destek veriyor. Bu vaadlerin en büyüğü ise Mario Jardel... Portekiz basını, Vilarinho’nun seçimi kazanmasındaki en büyük rolün Jardel olduğunun altını çiziyor ve ekliyor:
"Başkan bu vaadin altında kalırsa, gidişi de gelişi gibi çabuk olur."
Milliyet’in röportaj teklifini kabul eden Vilarinho, Benfica bayrağı önünde Portekiz milli marşını söyleyecek kadar tam bir vatansever.
Yeni başkan, konuşmaya hemen gerçekleştirmesi gereken üç hedefi sayarak başlıyor. Birincisi aylardır transfer taksitlerini alamayan futbolculara transfer taksitlerini ödemek (Biz ayrılırken ödemeler başlamıştı). İkincisi taraftarın takıma tekrar güvenini sağlamak. Son olarak da 10 gün içinde Galatasaray ile Jardel için resmi temaslara başlamak.

‘Jardel’le görüştüm’

Jardel, Başkan Vilarinho’nun en hassas olduğu nokta. "Jardel buraya gelecek, bunu böyle bilin" diyor. "Jardel ile konuştunuz mu?" sorusuna "Evet" yanıtını veriyor. "Zaten onay almasaydım, böyle bir vaadde bulunmazdım. Kendisinin de bundan haberi var. Sözleşmedeki şartları yerine getiren her kulüp Jardel’i alabilir. Ancak bonservis bedelinin ağır olduğnu itiraf etmem gerekiyor. Kanımca pazarlık oldukça çetin geçecek" diyor.
"Jardel’i ara transferde mi düşünüyorsunuz?" sorusuna da Başkan Vilarinho kesin bir cevap vermemekle birlikte, "Bu Galatasaray’ın pazarlıktaki tutumuna bağlı" diyor ve ardından ekliyor: "Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkarsa işimiz zorlaşacak."
Benfica Başkanı, Galatasaray ile bugüne kadar hiçbir resmi görüşme yapmadıklarını ancak önümüzdeki günlerde bir yöneticinin İstanbul’a giderek Sarı - Kırmızılı idarecilerle görüşeceğini de belirtiyor. Vilarinho sözlerini şöyle noktalıyor:
"Jardel Portekiz’de bir idol. Benfica taraftarı da Jardel’i çok istiyor. Burası onun evi. Zaten basından takip ettiğimize göre Türkiye’de fazla mutlu olamamış. Bizim kapımız Jardel’e ardına kadar açık. Mutlaka buraya gelecek".

‘Portekiz’in onuru’

Benfica Teknik Direktörü Jose Maurinho da Jardel’i hemen takımında görmek istiyor ve şöyle konuşuyor:
"Takım yeni başkanla güzel bir hava yakaladı. Bize acilen iyi bir golcü lazım. Bu Jardel olacak. Bana kalırsa, Jardel’in transferi Aralık sonuna kadar gerçekleşir. Takım arkadaşları da kendisini dört gözle bekliyor"
Jardel ile ilgili haberler de Portekiz televizyonlarında sıkça yer almaya başladı. Ülkenin önde gelen spor gazeteleri Record ve A Bola, Başkan Vilarinho’nun sözünü tutacağından emin olduklarını yazarak, "Jardel Benfica’ya gelecek. Bu sadece Benfica taraftarlarının değil, tüm Portekiz’in onuru haline geldi" yorumları yapıyorlar.

Cim-Bom’un tarihçesi

Avrupa’da 147. sınav
G.SARAY, 95 yıllık tarihinde Avusturya’nın Sturm Graz takımıyla kendi sahasında yapacağı maçla, Avrupa kupalarında 147. randevusuna çıkacak. Sarı - Kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptıkları 146 karşılaşmada 54 galibiyet elde ederken, 57 kez de sahadan yenik ayrıldılar. 35 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda 191 gol atan Cim-Bom, kalesinde 225 gol gördü.

Büyük başarı

G.SARAY, 8 kez düzenlenen Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne 6. kez katılarak, bu alanda büyük bir başarıya imza atarken, eleme gruplarında başarısız sonuçlar aldı. Cim-Bom, bugüne kadar grup maçları sonunda en başarılı sonucu 1998-99 sezonunda Juventus’un ardından averajla ikinci olarak aldı. G.Saray, geçen sezon da grubunda Milan’ı geçerek 3. sırada yer aldı ve UEFA Kupası’nda mücadele etme hakkını kazandı. Sarı-Kırmızılı takım, 1993-94, 1994-95 ve 1997-98’de ise grubunu sonuncu tamamladı.

35 maçta 8 kez

CİM-BOM, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar yaptığı 35 maçta, sadece 8 galibiyet elde edebildi. Sarı - Kırmızılı takım yaptığı maçlarda 8 karşılaşmadan beraberlikle, 19 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı.

Avusturyalılar 6 - 5 önde

SARI - KIRMIZILI ekip, bugüne kadar 3 kupada Avusturya takımlarına karşı 11 kez maça çıkarken, bunlardan 5’ini galibiyetle kapatıp, 6’sında ise rakibine yenildi. G.Saray’ın Avusturya ekipleriyle yaptığı maçlarda beraberlik ise hiç yaşanmadı. 16 gol atan Cim - Bom, 15 gol yedi.

Ali Sami Yen’den çıkış yok

G.SARAY Avrupa kupalarında Ali Sami Yen Stadı’nda 1997 - 98 sezonunda 1-0 yenildiği B.Dortmund maçının ardından yaptığı son 17 maçtan sadece 1’ini kaybederken, 11 galibiyet, 5 de beraberlik aldı. Cim - Bom, Ali Sami Yen Stadı’nda bu dönemde rakip filelere toplam 31 gol atarken, kendi kalesinde ise 21 gol gördü. G.Saray, sahasındaki son mağlubiyeti Chelsea’den aldı.

Yazarlar