Basaksehir Yeni fenomen

Yeni fenomen

26.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk futboluna damgasını vuran Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın sihri büyümeye devam ediyor.

Yeni fenomen

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Süper Lig’in zirve takımlarından biri haline gelen turuncu-lacivertlileri adeta sıfırdan kuran tecrübeli teknik adam, adını tarihe yazdırıyor. Analizleri, taktik sistemi, istatistikleri ve istikrarıyla fenomenleşen teknik direktör Avcı, her geçen sezon daha da gelişiyor.

Süper Lig’de ilk yarının sonu gelirken, zirvede Medipol Başakşehir rüzgarı esti. Son yılların en çekişmeli ligi yaşanırken, Abdullah Avcı ve ekibi, başarısıyla göz dolduruyor. Geçtiğimiz sezondan sonra bu sezon da takımıyla ligin ilk yarısını zirvede bitiren turuncu-lacivertliler, her geçen sezon biraz daha büyüyor.
2005-06 sezonunda o dönemdeki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor alarak devraldığı takım ile adeta dev bir proje başlatan Abdullah Avcı, 2017 yılına kadar olan dönemde istikrarı ve başarısıyla dikkat çekti. İstanbul ekibinin Süper Lig’e geri döndüğü 2014-15 sezonundan beri de sürekli olarak ilk 4 sırada adını kabul ettiren Avcı’nın takımı, geçen sezon şampiyonluk yarışında net olarak yer almıştı.
2014-15 sezonunu 4., 2015-16 sezonunu 4. ve 2016-17 sezonunu 2. sırada tamamlayan Başakşehir, Avrupa Ligi gruplarından, Şampiyonlar Ligi elemelerine kadar birçok deneyim yaşadı.
Bu sezon ise ligdeki iddiasını bir üst basamağa taşıyan turuncu-lacivertli takım, 36 puanla ilk yarının sonunda zirveyi kaptı. Avcı’nın kurduğu analiz ekibi, istatistiğe dayalı bilimsel metotlar, futbolcularıyla kurduğu başarılı ilişki, Türkiye’de örneğine daha önce rastlanılmayan istikrarı ve sürekli gelişen yapısıyla adeta rol model oldu.
Abdullah Avcı’nın takımı, 2014-15 sezonundan beri oynadığı yeni stadında da rakiplerine korku saldı. Geçtiğimiz sezon evinde mağlubiyet yüzü görmeyen turuncu-lacivertliler, bu başarısını bu sezonda da sürdürüyor. Medipol Başakşehir, sahasındaki yenilmezlik serisini 30 maça yükseltti.
Abdullah Avcı’nın ekibi, ligin ilk yarısında sahasında oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Abdullah Avcı’nın ekibi, sahasındaki son 30 maçta 23 galibiyet alırken, 7 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

4 büyüklere yenilmedi
Turuncu-lacivertliler, dört büyüklere karşı oynadığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti.
Dördüncü haftada 89. dakikada bulduğu golle Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-2 mağlup eden Medipol Başakşehir, 5. haftada ise sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.
Beşiktaş ile 9. haftada deplasmanda 1-1 berabere kalan turuncu-lacivertli ekip, 12. haftada ise sahasında 5-1’lik Galatasaray galibiyetine uzandı.
İstatistiklerin yıldızı
İstanbul ekibi Medipol Başakşehir, istatistiklerde de öne çıktı. Savunma alanında başarılı olan turuncu-lacivertliler, Süper Lig’in ilk yarısı sonunda Kayserispor ile ligin en az gol yiyen ikinci takımı konumunda.
Abdullah Avcı ve takımı, 17 maçta kalesinde 18 gol gördü. Rakip fileleri 31 kez havalandıran Medipol Başakşehir, 13 gollük averajı yakaladı. İlk yarının en az gol yiyen ekibi 16 golle Beşiktaş oldu.