Fenerbahçe 'Yeni hoca yabancı'

'Yeni hoca yabancı'

02.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı, tüm kamuoyunun ve camianın merakla beklediği teknik direktörlük konusuna son noktayı koydu, “Emre Belözoğlu’nu da riske atmamak adına yeni bir isim yani yabancı hoca kararını verdik” diye konuştu.

Yeni hoca yabancı

‘Hedefimiz deneyim kazanması’‘Hedefimiz deneyim kazanması’Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarıyla FB TV canlı yayınında bir araya geldi. Herkesin merak ettiği teknik direktörlük konusunda son noktayı koyan Koç, yabancı hocada karar kıldıklarını belirtti, “Kafamızdaki plan Emre Belözoğlu’nun yeni bir hocanın yanında olması. Hem Emre’nin deneyim kazanması hem de yeni hocanın Türkiye’ye alışması hedefimiz. Emre Belözoğlu’nu da riske atmamak adına yeni bir isim yani yabancı hoca kararını verdik” dedi.

Haberin Devamı

‘Haksızlık olur’Teknik direktör seçiminde artık tecrübeli bir ismin mecburiyet olduğunu söyleyen Fenerbahçe Başkanı, “5-10 sene sonra açık ara, tartışmasız Türkiye’nin en iyi hocası olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, umarım o kıvamda Fenerbahçe olur. Ancak bugün bu işte yaşanmışlık, öğrenmişlik, tecrübe çok önemli. 2-3 sene üst üste şampiyon olursun, kredin olur. Bizim içinde bulunduğumuz durumda bu tercih çok büyük risk, Emre için de haksızlık olur” diye konuştu.

‘Portekiz ve Alman ekolü’Ali Koç, yeni hocanın profili ve geliş zamanı için de bilgiler paylaştı. Koç, “Yeni teknik direktörün en geç kampta olması lazım. Arzum yarın gerçekleşmesi, tahminim ise haziran ayının 3. haftasına kadar gider. Tercihimiz ve arzumuz, Portekiz ile Almanya ekolü üstünde. Geçmişte mümkünse 1-2 şampiyonluğu olmasını istiyorum, disiplin getirecek bir teknik direktör olsun istiyorum. Artık son teknik direktörümüz olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Emre’ye teşekkür ediyorum’

Emre Belözoğlu’na teşekkür eden Ali Koç, “Şu anda Emre, yabancı isme yardımcılık konusunda düşünmek için zaman istedi ama çok sıcak baktığını söyleyemem. Bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için Emre’ye teşekkür ediyorum. Kendisinden ne istediysek, saf duygularla elinden gelenin en iyisini yapmak üzere, elini taşın altına koydu. Zaten Emre Belözoğlu hocalığa geçince sportif direktörlüğü bitmişti” ifadelerini kullandı.

‘Yıldız takmayacağız’

1959 öncesi şampiyonlukları istediklerini yineleyen Ali Koç, “Fenerbahçe, çok basit, yalın, net, tamamen verilere dayanarak bir talepte bulundu. Bizim derdimiz, tarihin resmi bir şekilde kabul edilmesi. Hakkımızı istiyoruz. Beşiktaş’a 2 şampiyonluğu vermişler, kılıfına uydurup. Derdimiz para pul, yıldız değil. Yıldız da takmayacağız artık” diye konuştu.

‘Şampiyonluk vaat etmedim’

Başkanlıkta 3 yılı dolduran Ali Koç, hiçbir zaman şampiyonluk için kesin konuşmadığını söyledi. Başkan Koç, “Ben hiçbir zaman şampiyonluk vaad etmedim. Ben her zaman inşallah derim. İnancım, bu sene futbolun rengi sarı-lacivert olacak. İlk senede, bu kadar radikal değişikliği bir anda yapmadan götürmeliydik. İlk senenin bu kadar olağanüstü sonuçları vermesi, bizim bütün konsantrasyonumuzu futbola aldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Bielsa kalibresinde istiyoruz’

Teknik direktör seçimi konusunda adaylar arasında gösterilen Marcelo Bielsa için de Ali Koç’tan flaş bir açıklama geldi. Koç, “Bielsa ile adımız anılıyor, henüz temasımız olmadı. Ancak Bielsa kalibresindeki hocalara bakıyoruz. Aradığımız kalibreye yakın bir hoca” yanıtını verdi.

‘4-5 transfer yapacağız’‘4-5 transfer yapacağız’

Yeni sezon kadrosu için transferler hakkında da bilgi veren Ali Koç, şu ifadeleri kullandı: “Bizim takımımızın yüzde 70’i hazır. 4-5 nokta atışı transfer yapacağız. Gençleri saymıyorum. Onları alıp kiralayacağız. 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet, belki de sağ bek ve sol bek, fırsat transferleri var. Artık biz Altay, Szalai, Pelkas gibi transferler yapmalıyız.”

‘Puma olacak’

Ali Koç, yeni sezon için formaları açıkladı. Koç, “Yeni sezon forma sponsorumuz PUMA olacak. Adidas’a teşekkür ederiz. 3 formamız olacak. 2 formamız 19.07 tarihinde açıklanacak. 3. forma ise ağustos ayında 5 büyük takımla duyurulacak. Yaklaşımları değişik. Fenerbahçe  birinci kategori kulüp olacak” dedi. 

Haberin Devamı

‘Tahammülüm yok’

Ali Koç, Sivasspor maçıyla ilgili ciddi rahatsızlıkları olduğunu kaydedip, şunları söyledi:

“Bizde bu sezon disiplin eksikti. Aile olamadık. O futbolcu Sivas maçına çıktığı zaman terinin son damlasına kadar! Ölecek sahada ölecek! Soyunma odasına 1-0 mağlup giriyoruz, çıkınca sahaya o bilinçle çıkacak. Ben onu kafaya taktım. Herkese nasip olmaz bu formayı giymek. Benim tahammülüm yok artık! Milyonlar acı çekiyor. Harcanan bir dünya para var, emek var. Bu isimler ama gidecek. Futbolcusu da çalışanı da.”

‘Kazanırken kaybettik’

Ali Koç, geçmiş döneme vurgu yaparak, “612’den 516 milyon euroya indi borçlar. Bizim koyduğumuz rakamlar gemiyi yüzdürdü. 1 sene daha geç gelmeliydik. 6 ay içinde kral çıplaktı, neyin ne olacağını görecektik. Biz kazanırken kaybettik. Kaybedenler kazandı. Gelsin konuşsunlar. Biz şampiyon bir takıma, mali sorunu olmayan kulübe, İsviçre saati gibi işleyen bir mekanizma almadık. Gelir gelmez 37 milyon euro borç ödedik, o ay içinde” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kongre 25-26 Haziran’

Ali Koç, kademeli normalleşme kararları sonrası pazar günlerinde kısıtlama olacağı için kongre tarihinin yeniden değişeceğini söyledi. Koç, “25-26 Haziran Cuma-Cumartesi olarak bir daha değişmemek üzere inşallah seçim tarihini belirleyeceğiz” dedi.

‘Amatörde açık 20 milyon euro’

Futbol dışında diğer şubeler hakkında da bilgiler veren Ali Koç, şunları söyledi: “Amatör branşlardaki açığımız, 20 milyon euro. Fenerbahçe, her kulvarda şampiyonluğa oynayacak mı? Burası dünyanın en başarı spor kulübü mü olacak, yoksa futbol ve erkek basketbola mı odaklanacak? Bunun bir kararı alınmak zorunda. Mesela Fenerbahçe Beko’nun gelecek sezonki kadrosu hazır. Kadın baskette şampiyon olduk. Final Four’a kaldık. Seneye Euroleague’i alacağız.”