Skorer Yeni patron Demirören

Yeni patron Demirören

28.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Yıldırım Demirören seçildi. Ata Aksu’nun çekilmesiyle tek başına genel kurulun karşısına çıkan Demirören, 229 oyun 221’ini alarak, Beşiktaş’tan sonra şimdi de futbolun 1 numarası oldu

Yeni patron Demirören

Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 41. başkanı seçildi. Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasından sonra dün Ankara’da gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurula tek aday olarak giren Demirören, geçerli 229 oyun 221’ni alırken, önceki gece çekilen diğer aday Ata Aksu da kendisine destek verdi.
Divan Başkanlığını Yalçın Karadeniz’in yaptığı olağanüstü genel kurulda Demirören’in yönetim kurulu listesi ise 219 geçerli oyun 216’sı ile göreve getirildi. Denetim Kurulu’na da 217 oy çıktı.

Haberin Devamı

‘Bu gemi batmamalı’
Genel kurulda seçime geçilmeden önce söz alan Yıldırım Demirören, konuşmasına adaylıktan çekilen Ata Aksu’ya teşekkür ederek başladı. Demirören, “Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi, diğeri altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız. Hepimiz aynı geminin içindeyiz ve batmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu gemiyi hasar görmeden limana yanaştırmalıyız” diye konuştu.
Türk futbolundaki şike ve teşvik kaosunun mevcut sorunların yüzde 20’si olduğunu kaydeden Demirören şunları söyledi:
“Alt yapı, tesis gibi konular ise yüzde 80’ni oluşturuyor. Eski defterleri kapatıp yeni bir sayfa açacağız. Türk futbolu son dönemde seyredilmez hale geldi. Taraftar ve sponsorlar kaçmaya başladı. Öncelikle bu sorunları çözmemiz gerek. Geçen genel kurulda Fenerbahçemiz dedim, eleştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz; Bank Asya 1.Lig, 2 ve 3. liglerdir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip 22 Mart’taki UEFA Genel Kurulu’na tertemiz çıkmak istiyoruz. UEFA ile diyalogları en iyi şekilde sürdüreceğiz.”

‘Kararları paylaşacağız’
Genel kurula katılan delegelerin büyük bir bölümünün oyunu alarak Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Demirören, yaptığı teşekkür konuşmasında da, “Bana oy veren, vermeyen herkes sağ olsun. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Benden Hasan Doğan gibi bir başkan olmamı istiyorsunuz. Tamam. Ama ben de sizden Özhan Canaydın gibi, Süleyman Seba gibi davranmanızı istiyorum” dedi.
Yakın geçmişte Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan isimler dünkü genel kurula gelmedi. Mehmet Ali Aydınlar, Mahmut Özgener, Haluk Ulusoy genel kurulda yer almazken, eski federasyon başkanlarından Kemal Ulusu halen federasyonda çalıştığı için protokol yerine, konuklar için ayrılan bölüme oturmak zorunda kaldı.
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TFF Başkanlığına seçilen Yıldırım Demirören’i kutladı.

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören kimdir?
1964 İstanbul doğumlu. Eğitimini Leysen American School’da tamamladı. Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili. TÜSİAD, TUGİAD ve TABA üyesi. Beşiktaş’ta yöneticilik, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu ile başkanlık görevlerinde bulundu. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

Haberin Devamı

YÖNETİCİLER NE DEDİ?
FETHİ HEPER: Hep futbolun, sporun içinde oldum. Eğer hizmet edebilir, bilgilerimi aktarabilirsem çok mutlu olacağım. Elbirliği ile çalışırsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz.
ARİF KOŞAR: Bu işi halletmeye geldik. Herkesin içinde olduğu bu gemiyi yürüteceğiz. Ufak tefek hatalar, kırgınlıklar olacaktır. Ama sonuç doğru olacak. .
TAYLAN ÜNER: UEFA Genel Kurulu’nun Türkiye’de yapılacak olması büyük bir şans. Bunu en iyi şekilde kullanacağız. UEFA ile anlaşma zemini bulunmalı. Ama bu anlaşma sert olmamalı.
SERVET YARDIMCI: En kısa zamanda girişimlere başlayacağız. Kendimize güveniyoruz. Üstesinden geleceğiz. Mutlaka UEFA ile diyalog olacak. Barış içinde, durumumuzu ve derdimizi çok iyi anlatarak bu işi halledeceğiz.

Haberin Devamı

MHK kalacak mı?
Yıldırım Demirören Federasyonu’nun mevcut kurullarla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak konusu oldu. Demirören’in devam eden şike ve teşvik soruşturması üzerine çalışan Etik Kurulu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na şimdilik müdahale etmeyeceği öğrenilirken, Merkez Hakem Kurulu’nun değişmesi yönünde görüş bildiren bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüşeceği ve görev bölümünden sonra bu konunun gündeme geleceği kaydedildi.

Bursa oy kullanmadı
Daha önce başkan adaylarından Ata Aksu’yu destekleyeceğini açıklayan Bursaspor, dünkü genel kurulda oylamaya katılmadı. Yeşil-beyazlıların Başkanı İbrahim Yazıcı, “Baştan beri Yıldırım Demirören’e karşı olduğumuzu söyledik. Demirören tek aday. O zaman genel kurula katılmaya gerek yok. Ben ve 7 delege arkadaşımız toplantıya katılmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yeni patron Demirören

İŞTE YENİ TFF YÖNETİMİ
Ufuk Özerten

1951 yılında İstanbul’da doğdu. Makine mühendisi olan Özerten, 1992 yılından beri Futbol Federasyonu’nda çeşitli görevler üstlendi. MHK eski Başkanı.

SERVET YARDIMCI
1957 doğumlu. Armatör, iki çocuk babası... Çaykur Rizespor eski yöneticisi. Üç dönemdir TFF Yönetim Kurulu’nda çeşitli görevler yaptı.

FETHİ HEPER
1944 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehirspor ’un gol kralı futbolcusu, maliye profesörü. Maliye alanında 1981’de doçent, 1988’de profesör unvanlarını aldı. İki kez gol kralı oldu.

ARİF KOŞAR
1960 Manisa Doğumlu. Manisa Ticaret Borsası’nda 12 yıl başkanlık yaptı. AKP’den milletvekili aday adayı olunca görevinden istifa etti. TFF’de yönetim kurulu üyesiydi.

MEHMET BAYKAN
1964 Konya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Spor Genel Müdürü. Levent Bıçakcı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve M.Ali Aydınlar dönemlerinde TFF Yönetim Kurulu üyesi oldu.

TALAT YILMAZ
Eski Kızılay Genel Başkanı. Fenerbahçe kongre üyesi... Sarı-lacivertlilerin 2006 yılındaki kongresinde Divan Başkanı olarak görev yaptı.

CENGİZ ZÜLFİKAROĞLU
1962 İstanbul doğumlu. Üsküdar Lisesi’nden mezun oldu. Ticaretle uğraşan Zülfikaroğlu, Türkiye Futbol Adamları Derneği üyesi ve Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği Başkanı. Evli ve bir çocuk babası.

HAKAN KANIK
1972 Ankara doğumlu. Makine Mühendisi. Ümit Milli Futbol Takımı’ndan sorumlu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesiydi.

TAYLAN ÜNER
Trabzonspor eski başkan yardımcısı...
Avukat olan Üner, TFF’nin eski Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyesi... İstanbul’da yaşıyor.

MUSTAFA BEYAZLI
1960 Trabzon doğumlu. Trabzonspor eski yöneticisi... Ticaretle uğraşan Beyazlı, Trabzon Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi. Evli ve bir çocuk babası.

EDİP EREN
Yıldızlar İnşaat ve Yıldızlar Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Edip Eren 1971 Diyarbakır doğumlu. Evli ve iki çocuk babası olan Edip Eren, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur.

SELİM KORAY
Koray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı. Saint Joseph mezunu ve Michigan Üniversitesi’nde işletme okudu. İstanbul Golf Kulübü ve Fenerbahçe eski yöneticisi. 1907 Fenerbahçe Derneği kurucusu.

FARUK ÖKSÜZ
1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Öksüz, halihazırda Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Spor ve Ceza Hukuku üzerine yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.

ERGUN TEKİN
1962 Kırıkkale doğumlu. İşadamı. 1994-98 arasında Kırıkkalespor başkanlığı yaptı. İki çocuk babası. Aydınlar döneminde Futbol Federasyonu tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesiydi.

Yazarlar