Trabzonspor Yeniler sahada, eskiler kulübede

Yeniler sahada, eskiler kulübede

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un hocası, Sheidaev dışındaki yeni transferlere sezonun ilk iki maçında şans verirken, Mustafa Yumlu, Aytaç ve kaleci Esteban kulübede oturdu. Akakpo ise ilk 18’e giremedi.

Yeniler sahada, eskiler kulübede

Trabzonspor’da ligin ilk iki haftasında ortaya konan futbol teknik heyet ve yönetim tarafından beğenilirken, tecrübeli çalıştırıcı Ersun Yanal Sheidaev dışındaki yeni transferlere forma şansı verdi. Geçtiğimiz sezon kadroda olan Mustafa Yumlu, Aytaç, Akakpo ve Esteban gibi isimler ise süre alamadı.

Haberin Devamı

Yeniden yapılanmaya giden ve bu kapsamda birçok oyuncusuyla yollarını ayırmanın yanı sıra 7 takviyeyle de kadrosunu güçlendiren Trabzonspor’da, ilk iki haftada yeni transferler sahne aldı. Bordo-mavililerde ligin ilk iki haftasında oynanan Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında Ibanez, Bero, Onazi, Suk, Durica başarılı bir performans ortaya koydu. Özellikle tecrübeli golcü Onazi, Kasımpaşa karşısında attığı iki golle kalitesini gösterdi.

N’doye kayıplarda

Geçtiğimiz sezonda takımda birçok maçta forma giyen Aykut, Bosingwa, Cavanda, Özer, Marin, Erkan ve Cardozo gibi isimlerle yollarını ayıran bordo-mavililerde, yeni yapılanmada yer alan Mustafa Yumlu, Aytaç, Akakpo, Esteban gibi oyuncular ise ilk iki haftada forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da geçen yıl Sunderland’a kiralanan N’doye’nin yanı sıra Abdülkadir, Yusuf Yazıcı ve Furkan Taş gibi genç oyuncular da ilk iki maçın 18 kişilik kadrosunda yer almayı başaramadı.

‘Çok çalışmalıyız’

Bordo-mavili takımın Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımdaki birlik ve beraberliği sağlamak adına yoğun çaba harcıyor. Futbolcularıyla gerçekleştirdiği her toplantıda birlikte hareket etmeye ve takım olma olgusuna vurgu yapan Yanal, başarı için herkesin özveride bulunması gerektiğine de dikkat çekiyor. Camiayı mutlu edebilmek için çok çalışmaları gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, tüm futbolcularından elini taşın altına koymasını istiyor.

Gelirler artacak

Mali anlamda düzlüğe çıkmayı hedefleyen Trabzonspor’da yönetim, çeşitli projeler üreterek kulübün gelirlerini artırmayı hedefliyor. Akyazı Stadı’nın isim hakkının yanı sıra farklı projeler üzerinde de duran bordo-mavililer, gizli olarak yürüttüğü bazı projelerde sona yaklaşıldığı ve kulübün kasasına önemli bir girdi sağlanacağı öğrenildi. Ayrıca loca ve kombine satışlarında çalışmalarına hız veren Karadeniz ekibinde, forma satışlarının yanı sıra 561’li hat projesine de ilgi bekleniyor.

Cezalı taraftar statta yakalandı

Geçtiğimiz sezondan, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi ve Holiganizmle Mücadele kapsamında men cezası bulunan 17 yaşındaki O.M. gözaltına alındı. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’taki önceki gün oynanan Anadolu Üsküdar 1908-Ofspor maçına gelerek kağıt bilet ile giriş yaptığı tespit edilen O.M’yi Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri gözaltına aldı.

Haberin Devamı

O.M.’nin yapılan detaylı incelemesinde 24 Nisan Pazar günü Trabzon Avni Aker Stadı’nda oynanan Trabzon-Fenerbahçe maçında sahaya girip müsabakanın 5. hakemi Volkan Bayarslan’a saldırarak karşalaşmanın tatil edilmesine sebep olan kişi olduğu ortaya çıktı.

Bordo-mavililerin yeni transferleri kısa sürede formayı kaparken, eski oyuncuların önemli bir bölümü formaya hasret kaldı.