Galatasaray Yerebatan Sarayı!

Yerebatan Sarayı!

21.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, deplasmanda 2-0 yenildiği Östersunds önünde bir şok daha yaşadı, rakibiyle berabere kalarak tarihinde ilk kez temmuz ayında Avrupa dışında kaldı: 1-1

Yerebatan Sarayı

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekip umutla başladığı Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçını hüsranla tamamladı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz kapandı, Aslan, Nouri’nin attığı penaltı golü sonrası ise adeta çöktü, kaldı. Ahmet Çalık’ın sayısı teselli bile olamadı. Cim-Bom’un bir zamanlar destan yazdığı Avrupa hayalleri yıkıldı.

Bir zamanlar Avrupa’da destanlar yazan, kupalar kazanan Galatasaray’ın Avrupa macerası artık Temmuz’da ilk turda bitiyor. Sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki 2-0’ın rövanşında İsveç ekibi Östersunds’la 1-1 berabere kalarak elendi.

Belhanda takviyeli Galatasaray maça 35 bine yakın taraftarının büyük desteği altında istekli başladı. İlk dakikaları geçirmek böyle bir ortama alışık olmayan İsveç ekibi için zordu ama dakikalar ilerledikçe atmosfere alıştılar.

Haberin Devamı

Galatasaray ise ne yazık ki hücumda çok etkisizdi. Belhanda’nın hazır olmadığı görüldü. Gomis istediği topları alamadı. Yasin ve Sinan gibi isimler de yine hücumun tıkanmasındaki ana nedenlerdi. Buna bir de Carole ve Linnes gibi işlemeyen kanatlar eklenince iş savunmadaki Maicon’un ortalarına kaldı.

Nouri affetmedi

8’de Macion’un kafasında top kalecide kaldı. 27’de ise topu sürükleyip kendine pozisyon yarattı ama kaleyi bulamadı. 44’te Gomis’in kafası az farkla auta gitti. Devre sonunda Sinan Gümüş ile iki pozisyon yakalandı. Sinan önce kaleciye sonra direğe takıldı.

Gomis’in 52’deki kafa vuruşunda top yine dışarı gitti. 56’da Tudor’dan Carole-Eren hamlesi geldi. 59’da A.Çalık’ın ayağının altından kayan top pahalıya maloldu. Muslera, Ghoddos’u düşürdü. Nouri penaltıda affetmedi. Bir tane atağı olmayan Östersunds 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra taraftar kafasında olayı bitirdi. Yönetim, hoca ve futbolcuya protestoya başladı. 69’da A.Çalık hatasını affetirecek biraz da ümitlendirecek bir gol attı ama artık çok geçti. Çünkü rakip disiplinliydi.

Yerebatan Sarayı

Yazarlar