Futbol ‘Yerlileri sahada görmek istiyoruz’

‘Yerlileri sahada görmek istiyoruz’

12.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı dün kapılarını açtı. Organizasyonda konuşan TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, “Sadece antrenörlerin düzelmesiyle olmuyor. Biz Türk çocuklarımızı da sahada görmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Yerlileri sahada görmek istiyoruz’

LEVENT KALKAN

Haberin Devamı

Efsane isim Metin Türel’in isminin verildiği, TFF’nin desteğiyle TÜFAD tarafından organize edilen ‘Metin Türel Antrenör Gelişim Semineri’ kapsamında gerçekleştirilecek olan 2. FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı dün başladı.

Organizasyona; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, eski futbolcu ve teknik adam Özkan Sümer, Metin Türel ailesi adına kızları Dilek ve Didem Türel, antrenörler ve davetliler katıldı.

Alt yapıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade eden TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, “Sadece antrenörlerin düzelmesiyle olmuyor. 18 üst düzey kulübümüzün başında Türk hocalar var. Biz Türk çocuklarımızı sahada görmek istiyoruz. Ülkemizde yapılan bu güzel sahada Türk çocuklarıyla beraber Avrupa’da savaşımızı verelim” dedi. TFF İcra Kurulu Üyesi Düşmez ise şu ifadeleri kullandı: “Futbol öyle bir oyunki zenginle fakirin, siyah ile beyazı eşit uzaklıkta tutan bir olgu. Aynı renkler için aranıza hiçbir düşünce tarzı sokmadan o takımı temsil ediyorsunuz. O duygu olmazsa o güzel oyunun bir kıymeti olmaz.”

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da spora futbolla başladığını hatırlatarak, “Hepimizin parası olmayabilir. Hepimiz zengin yerlerde yetişmedik. Ben çocuklarımı götürüyorum... Kayıt var mı, parasını yatırdınız mı diye soruyorlar. Eskiden bu kadar alanımız yoktu ama kalitemiz vardı. Her şeyi maddiyata çevirdik. Sporcu kendiliğinden yetişmez. Onun için bu tarz seminerlerin daha çok sık bir araya gelinmesinde fayda olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Programı, TÜFAD ile yaptık’
FIFEX Direktörü Hür Dilber, fuar hakkında bilgi verirken, “İnşallah bu önümüzdeki yıllarda devam ederek Türkiye’ye yeni bir marka kazandırmış olacağız. Futbolun kalbinin attığı Antalya’da devre arası kamp döneminde bütün dünyayı buraya toplayacağız” dedi. Gerçekleştirilecek oturumların 1 senelik plan dahilinde yapıldığını ifade eden Dilber, “Dünya kupası bittikten sonra yapılan analizleri Türk futbol adamlarına, teknik direktörlere, ve tüm temsilcilere anlatmak gerekiyordu. Biz de TÜFAD ile birlikte bunun programını oluşturduk” diye konuştu.