Skorer Yiğitcan Saybir kimdir, hangi takımlarda oynadı? Basketbolcu Yiğitcan Saybir nereli, yaşı ve boyu kaç?

Yiğitcan Saybir kimdir, hangi takımlarda oynadı? Basketbolcu Yiğitcan Saybir nereli, yaşı ve boyu kaç?

27.12.2021 - 22:58 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'te forma giyen Yiğitcan Saybir, İstanbul'da doğdu ve 22 yaşındadır. Saybir, basketbola da Anadolu Efes'te başladı. Uzun forvet olarak sahada yer alıyor. Peki, Yiğitcan Saybir kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yiğitcan Saybir kimdir, hangi takımlarda oynadı Basketbolcu Yiğitcan Saybir nereli, yaşı ve boyu kaç

Yiğitcan Saybir, milli takımda da forma giydi. 2017-18 sezonunda da A Takıma yükselen Saybir, "En Değerli Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı ve Euroleague ikinciliği elde etti. İşte, Yiğitcan Saybir hayatı...

Haberin Devamı

YİĞİTCAN SAYBİR KİMDİR?

Saybir, 27 Şubat 1999 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Anadolu Efes'te uzun forvet pozisyonunda görev alıyor.

Altı yaşından itibaren Anadolu Efes'te basketbola başladı. Altyapı takımlarında oynadı. 2017-18 sezonundan itibaren A takıma yükseldi. Basketbol Süper Ligi'nde ilk maçına 2017-18 sezonunda Fenerbahçe Doğuş deplasmanında çıktı. Bu sezon takımı ile Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı sezonda ilk defa düzenlenen Basketbol Gençler Ligi’nde Anadolu Efes, şampiyon oldu. Turnuva boyunca takımının sayı ve ribaund krallığını önde götürdü ve organizasyonun "En Değerli Oyuncusu" ödülünü kazandı. Final maçını 19 sayı, 17 ribaunt ve 2 asistle tamamladı ve araba ödül olarak verildi.

Haberin Devamı

2018-19 sezonunda Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu ile Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı ve Euroleague ikinciliği elde etti.

2016'da FIBA 17 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye 17 yaş altı millî basketbol takımı ile oynadı. Takımı turnuva ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. 1-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 24. Turgut Atakol Turnuvası'nda dört maçını kazanan Türkiye 20 yaş altı millî basketbol takımı ile şampiyonluk yaşadı. Organizasyonun "En Değerli Oyuncusu" ödülünü kazandı. Sporcu 2,03 metre boya sahiptir.